Bierbeslag, voor al uw vette happen

Eens in de zoveel tijd worden we bevangen door onbedwingbare trek in een vette hap, en mogen we toegeven aan een frituur-frenzy van jewelste.

bierbeslag
Archief ELLE Eten

Alles wat we in de koelkast vinden gaat de olie in: champignons, visjes, courgette, aubergine, garnalen, broccoli – net zo makkelijk. Om de stemming te optimaliseren, halen we de ingrediënten eerst even door een bierbeslagje.

Bereiding

Meng 150 ml bier (pils of bruin, wat je wilt) met 1 eidooier en wat zout en peper. Voeg beetje bij beetje 100 g bloem toe. Klop 1 eiwit luchtig en spatel door het dikke mengsel. Laat minimaal een halfuur staan (hoe langer, hoe beter). Haal de ingrediënten een voor een door het beslag en frituur ze ca 4 min in de olie (160 -180°c).

Advertentie - Lees hieronder verder