Bierbeslag, voor al uw vette happen

Eens in de zoveel tijd worden we bevangen door onbedwingbare trek in een vette hap, en mogen we toegeven aan een frituur-frenzy van jewelste.

bierbeslag
Archief ELLE Eten

Alles wat we in de koelkast vinden gaat de olie in: champignons, visjes, courgette, aubergine, garnalen, broccoli – net zo makkelijk. Om de stemming te optimaliseren, halen we de ingrediënten eerst even door een bierbeslagje.

Bierbeslag

Zo'n beslag met bier maakt alles lekkerder. De bubbels in bier zorgen voor luchtigheid en een extra krokante laag. Afhankelijk van de biersoort die je gebruikt, voeg je ook een beetje smaak toe aan je frituurhap. Aan de slag met dat beslag.

Bereiding

Meng 150 ml bier (pils of bruin, wat je wilt) met 1 eidooier en wat zout en peper. Voeg beetje bij beetje 100 g bloem toe. Klop 1 eiwit luchtig en spatel door het dikke mengsel. Laat minimaal een halfuur staan (hoe langer, hoe beter). Haal de ingrediënten een voor een door het beslag en frituur ze ca 4 min in de olie (160 -180°c).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder