Nigel Slaters superkip

Nigel Slaters klassieke roast chicken uit zijn boek Appetite is is de basis van deze ongecompliceerd fantastische kip. Doe er je voordeel mee.

superkip
Getty Images

Koop een biologische kip en smeer die helemaal in met een dikke laag roomboter. Niet kinderachtig doen, het mag gerust een halve centimeter zijn. Beplak de kip rondom met blaadjes dragon, bestrooi met grof zeezout. Knijp er een halve citroen over uit. Stop de andere helft van de citroen in het gat van de kip, samen met een flinke hand dragon (hele takken, geen enkel probleem) en als je wilt een paar tenen of een halve bol knoflook, die wij eigenlijk standaard vergeten.

Zo tackle je trouwens een hele kip >

Zet de kip in een op 250°C voorverwarmde oven – essentieel voor een knapperig vel – verlaag na 20 à 25 min de temperatuur naar 180°C en rooster het kippetje in nog ca 1 uur bruin. Lekker met gebakken aardappels en Hollandse sla, waar je de jus zo lekker overheen kunt druppelen.

Check onze tips voor de lekkerste gebraden kip uit de oven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten met kip