Lunchtijd! 3x boterham-anders

Vaak is een goed belegde boterham het enige wat we nodig hebben. Probeer deze combinaties eens.

recepten voor nieuw broodbeleg
DronGGetty Images

1. Pittige avocado met lopend eitje

Avocado combineert perfect met pit.

Prak 1 rijpe avocado fijn met een scheutje citroensap, zout en zwarte peper. Besmeer 2 stukjes toast met een klein beetje Surinaamse sambal of een andere hot sauce. Breng een pannetje gezouten water aan de kook en laat er met een schuimspaan een ei in zakken. Kook 6.5 minuten, haal het ei met de schuimspaan uit de pan en droog af met keukenpapier. Pel en snijd voorzichtig in plakjes, het eidooier loopt eruit. Verdeel over de toast en bestrooi met zout en zwarte peper.

2. Perfect roerei met bieslook

De kunst van roerei zijn niet allerhande fancy toevoegingen, maar het ei perfect zacht (baveuse) bakken, zoals Felicity Cloake van The Guardian dat doet.

Doe 2 eieren, een ½ el boter en wat zout in een kleine steel-of koekenpan met zware bodem, op halfhoog vuur. Roer de eieren los met een houten spatel. Laat als de eieren en boter goed gemengd zijn de pan 10 seconden met rust. Herhaal totdat het ei begint te stollen, blijf vervolgens roeren totdat ze nog net een beetje lopen. Haal van het vuur, ze garen nog na. Roer er 1 tl crème fraîche door en bestrooi met ¼ fijngehakt supermarktbosje bieslook, ½-1 el geraspte parmezaanse kaas en maal er wat zwarte peper over. Eet met toast.

3. Gezonde vis

Mierikswortel past perfect bij vis zoals makreel, haring, zalm en forel: zijn scherpheid bijt door het vet heen.

Breek ongeveer 60 g forelfilet in stukjes en meng met ¼ in stukjes gesneden appel en 1 tl olie. Bestrijk een snee brood met 1-2 tl mierikswortel uit een potje. Verdeel er wat veldsla over, beleg met het forel-appelmengsel en maal er flink wat zwarte peper over.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder