Recepten en tips! Zo maak je een vullende lunch voor op werk

Working 9 to 5? Onderschat je lunch niet. De tijd van de boterham met kaas is voorbij. We bouwen een vullende maaltijd vanuit het niets, of met de restjes van de vorige avond. De opties zijn eindeloos.

recepten-lunch
Getty Images

Optie 1: een goedgevulde salade maken. In het kort: langzame koolhydraten zoals quinoa, (zoete) aardappel en volkoren rijst combineren met vetten als avocado, olijfolie en lijnzaad en hier een flinke lading eiwitten zoals cottage cheese, peulvruchten, kaas en noten aan toevoegen. De dressing houd je apart.

Lees hier onze complete lijst met tips over het maken van een vullende maaltijdsalade >

Koude quinoasalade met mango

Een simpel maar doeltreffend lunchgerecht. Kook 80 g quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen en voeg 100 g feta, 1 mango in stukjes en 50 g rozijnen toe. Serveer met een basic dressing of knijp wat sap van 1 citroen erdoor.

Optie 2: een boterham 2.0 maken. Het draait allemaal om het beleg. Dat moet overdadig zijn. Kip, avocado of kaas? Kip, avocado én kaas! En roomboter.

We hebben meer dan twintig recepten voor weergaloze broodjes >

Optie 3: eten van de vorige avond, aangevuld met ‘nieuwe’ ingrediënten. Tortilla’s over? Vul ze met bonen, roerei en groente. Rijst of quinoa over? De basis van een salade!

Bekijk onze verzameling recepten met leftovers >

Optie 4: Soep. Troostend, vullend (mits je de juiste ingrediënten gebruikt) en makkelijk. Maak er een tosti bij en je bent klaar om te gaan.

Recepten voor zomerse soep >

Optie 5: verslapen en geen lunch voorbereid? Op weg naar de deur grijp je een blik bonen, een (zoete) aardappel en wat in de koelkast voor het grijpen ligt. We presenteren: lunch met ‘alles uit je voorraadkast’. Te maken in elke kantoorkeuken, mits deze is uitgerust met een magnetron.

Gevulde zoete aardappel

Was de aardappel, prik er met een vork wat gaatjes in en nuke hem vijf tot tien min (afhankelijk van de grootte) op het hoogste vermogen in de magnetron. Snijd de aardappel open en vul hem met alles wat je in je (koel)kast kon vinden: bonen, groente, kaas, cottage cheese, ham etc.

Advertentie - Lees hieronder verder