Recepten en tips! Zo maak je een vullende lunch voor op werk

Working 9 to 5? Onderschat je lunch niet. De tijd van de boterham met kaas is voorbij. We bouwen een vullende maaltijd vanuit het niets, of met de restjes van de vorige avond. De opties zijn eindeloos.

recepten-lunch
Getty Images

Werk je van 9 tot 5? De tijd van de boterham met kaas is toch écht voorbij. We bouwen een vullende maaltijd vanuit het niets, of met de restjes van de vorige avond. De opties zijn eindeloos.

Optie 1: een goedgevulde salade

In het kort: langzame koolhydraten zoals quinoa, (zoete) aardappel en volkoren rijst combineren met vetten als avocado, olijfolie en lijnzaad en hier een flinke lading eiwitten zoals cottage cheese, peulvruchten, kaas en noten aan toevoegen. De dressing houd je apart.

Een simpel maar doeltreffend lunchgerecht is de koude quinoasalade met mango. Kook hiervoor 80 gr quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen en voeg 100 g feta, 1 mango in stukjes en 50 g rozijnen toe. Serveer met een basic dressing of knijp wat sap van 1 citroen erdoor.

Optie 2: een boterham 2.0

Het draait allemaal om het beleg. Dat moet overdadig zijn. Kip, avocado of kaas? Kip, avocado én kaas! En wat dacht je van hummus?

Optie 3: kliekjes

Eten van de vorige avond, aangevuld met ‘nieuwe’ ingrediënten. Tortilla’s over? Vul ze met bonen, roerei en groente. Rijst of quinoa over? De basis van een salade!

Optie 4: Soep

Troostend, vullend (mits je de juiste ingrediënten gebruikt) en makkelijk. Maak er een tosti bij en je bent klaar om te gaan.

Optie 5: snelle lunch

Verslapen en geen lunch voorbereid? Op weg naar de deur grijp je een blik bonen, een (zoete) aardappel en wat in de koelkast voor het grijpen ligt. We presenteren: lunch met ‘alles uit je voorraadkast’. Te maken in elke kantoorkeuken, mits deze is uitgerust met een magnetron.

Probeer bijvoorbeeld gevulde zoete aardappels. Was de aardappel, prik er met een vork wat gaatjes in en nuke hem vijf tot tien min (afhankelijk van de grootte) op het hoogste vermogen in de magnetron. Snijd de aardappel open en vul hem met alles wat je in je (koel)kast kon vinden: bonen, groente, kaas, cottage cheese, ham etc.

Advertentie - Lees hieronder verder