De nieuwste hype op het gebied van 'health': fluff als ontbijt

Dit is dus wat fitgirls en -boys voortaan als ontbijt of dessert eten.

health-fluff
Getty Images

Protein fluff

Wat is dat? Fluff? We scrolden door Instagram heen en kwamen op verschillende versies van dit fotogenieke toetje/ontbijt. Fluff is in principe caseïne gemixt met ijsklontjes of bevroren fruit en water, melk of iets anders vloeibaars.

Caseïne

Melk bestaat uit twee soorten eiwitten: wei (whey) en caseïne. In de schilderkunst wordt caseïne gebruikt om kleuren te binden. En er bestaat zelfs caseïnelijm. Enfin, sporters gebruiken dit eiwitpoeder om snel eiwitten binnen te krijgen. Als je dan toch zoiets saais als een poeder naar binnen moet werken, waarom zou je het niet leuker maken? En zo ontstond er een hype: proteïnefluff als ontbijt en dessert.

Volumevoer

Hoe maak je dit volumevoer? Het is vrij simpel. Als basis kies je iets kouds: ijsblokjes, bevroren fruit of bevroren groente. Verder heb je iets vloeibaars nodig, zoals melk of water. En dan nog de caseïne. Die komt in grote potten, vaak onder de naam Micellar Casein. Als laatste de tools: een goede blender of mixer.

Na een korte zoektocht op Google kom je bij allerlei recepten met variaties op de Protein Fluff. Hier alvast wat inspiratie.

Advertentie - Lees hieronder verder