Zelf maken: olijven in vanilleolie

Het ultieme aperitief.

image
Getty Images

Zelf aten we deze olijven voor het eerst in een restaurant. Omdat we niet meer precies weten waar, moesten we zelf aan de bak voor een recept. Na een beetje online onderzoek was dat gelukkig zo gepiept. Nu kun jij ook genieten van dit ultieme aperitief: dikke groene olijven die je bijna kunt kluiven, met een heerlijke subtiele smaak van vanille.

Olijven in vanilleolie

Kerf met de punt van een scherp mesje over de gehele lengte van 1 of 2 vanillestokjes van goede kwaliteit zodat de ieniemienie zaadjes bloot komen te liggen. En dan hup, steek je het hele stokje in een fles mooie olijfolie. Afsluiten, licht schudden en bewaren op een donkere, koele plek. Sommige mensen vinden dat je de fles om de dag een beetje mag bewegen. Na een week of twee is je vanilleolie klaar. Dan is het alleen nog een kwestie van op zoek gaan naar die grote olijven.

Advertentie - Lees hieronder verder