Ultiem aperitief: olijven in vanilleolie

Van die grote, ronde, groene klappers die je bijna kan kluiven, met de heerlijke subtiele wuft van vanille. Niet van die synthetische, o nee, hier had de chef duidelijk eigenhandig met een vanillestokje lopen zwaaien.

image
Getty Images

Aangezien we geen idee meer hebben wáár we ze aten, moesten we zelf aan de bak voor een recept. Na een beetje online onderzoek was dat gelukkig zo gepiept.

Olijven in vanilleolie

Kerf met de punt van een scherp mesje over de gehele lengte van 1 of 2 vanillestokjes van goede kwaliteit zodat de ieniemienie zaadjes bloot komen te liggen. En dan hup, steek je het hele stokje in een fles mooie olijfolie. Afsluiten, licht schudden en bewaren op een donkere, koele plek. Sommige mensen vinden dat je de fles om de dag een beetje mag bewegen. Na een week of twee is je vanilleolie klaar. Dan is het alleen nog een kwestie van op zoek gaan naar die grote olijven.

Advertentie - Lees hieronder verder