Voor als je dit jaar een kerstlunch organiseert of bijwoont: 8x recepten voor de ultieme kerstlunch. Natuurlijk ook te gebruiken tijdens elk ander feestelijk etentje.
Terrine van geitenkaas met groene asperges
Feestelijk of feestelijk? Deze terrine van geitenkaas is de droom van elke kaaslover.
Pittig tomatentaartje
Hartige taartjes doen het altijd goed, al helemaal tijdens een lunch. Lekker met een beetje extra pit!
Wintersalade van geroosterde groenten
Deze wintersalade van geroosterde groenten kan je goed voorbereiden en lauwwarm serveren.
Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Isn't she lovely...? Voor de echte visliefhebber! Maak de rucolamayonaise de dag van tevoren en gebruik handige steekringen voor de vorm.
Langzaam gegaard wild zwijn
Ook altijd een goed idee: een groot gebraad. Serveer met de geroosterde wintergroenten of bij de vega wellington hieronder. Of wat dacht je van geroosterde aardappeltjes?
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
We kennen de Britse Beef Wellington allemaal, maar ook deze vega variant met stilton, snijbiet en walnoten is een topper!
Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade
We had you at choco..., toch? Deze chocoladesoufflé is echt niet zo moeilijk om te maken als hij lijkt en door de combinatie van passievrucht en witte chocolade een smaakexplosie!
De perfecte kaasplank
Tot slot de kaasplank. Want niemand zegt ooit nee tegen kaas (en terecht). Reken niet teveel, serveer met notenbrood en een of twee chutneys. En misschien wel het belangrijkst: haal de kazen een tot drie uur van tevoren uit de koelkast.
Op zoek naar meer recepten voor de kerstlunch? We hebben een menu voor je samengesteld >