Voor de kerstlunch: 4x superchique hapjes

Doe het deze kerst eens helemaal anders en serveer tijdens de lunch deze stijlvolle happen.

Ook de kerstlunch gaat van start met smakelijke hapjes. Vers gebakken brood, lekker beleg en een karaf jus d'orange is natuurlijk al hartstikke lekker. Nog leuker is het om een tafel te vullen met verschillende hapjes. Deze 4 recepten maken superchique hapjes, inclusief truffel, dumplings en meer!

Japanse gyoza dumplings

Gyoza zijn dumplings die gebakken én gestoomd worden, tegelijkertijd. Hierdoor zijn de zijkanten zacht en de onderkant crispy. Best of both worlds!

Tip: in dit recept wordt varkensgehakt gebruikt. Wil je ze vegetarisch maken of gewoonweg liever geen varkensvlees eten? Vervang dan het gehakt voor fijngehakte paddenstoelen, garnalen of kippengehakt.

Kookboek Recepten uit Tokyo

Taartje met ei en truffel

Zijn ze niet schattig, deze taartjes met ei en truffel? Je kunt hiervoor de bodempjes zelf maken van (blader)deeg of kant-en-klaar kopen. Het ei maak je vlak van tevoren en tot slot top je dit mondvermaakje met het liefst verse truffel.

Tip: vind je truffel te duur (logisch) of kan je de verse zwam niet vinden? Gebruik dan truffeltapenade of truffelolie van de supermarkt of delicatessenwinkel. Let er wel op dat er ook daadwerkelijk echte truffel in zit en niet alleen aroma.

Archief Elle Eten

Shooters van gazpacho met tomatenbeignets

Nee, dit zijn geen shotjes sambucca of tequila, maar shooters van gazpacho! Ook lekker met een scheutje vodka, als variant op de bloody mary.

Gegrilde portobello's met ricotta

Hartig en romig is een supercombinatie en bereik je op je bord met deze gegrilde portobello's met ricotta. Ook lekker met kastanjechampignons waar je het voetje uithaalt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder