Kerstdessert: Tiramisutaart!
Tiramisu in taartvorm - wie wil dat nu niet?

Getty Images
Dit recept voor een heuse tiramisutaart maakt van tiramisu weer een waardige klassieker. Ook fijn: je schuift 'm na een kwartier bereiden zo de koelkast in. Alleen nog even oefenen op je geduld.
Porties:
8
- 12
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Kooktijd:
4
uur
0
minuten
Totale Tijd:
4
uur
20
minuten
Ingrediënten
Voor de tiramisutaart
4
eidooiers
50
g
kristalsuiker
50
mL
marsala
500
g
mascarpone
4
eiwitten
400
mL
espresso
150
mL
cognac
4
el.
cacaopoeder
Extra
Extra: lage, rechthoekige schaal ca 15x25 cm
Bereidingswijze
Voor de tiramisu
- Roer de eidooiers los met de suiker en klop ze daarna au bain marie luchtig met een mixer. Schenk al kloppend en beetje voor beetje de marsala toe. Schep van het vuur de mascarpone erdoor en daarna voorzichtig de eiwitten.
- Meng espresso, cognac en 1 el cacao in een diep bord en haal de savoiardi erdoorheen. Leg ze met de gesuikerde kant in een lage schaal tot de hele bodem bedekt is. Schep ongeveer de helft van het mascarponemengsel erop. Herhaal.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de overgebleven cacao en serveer.
Voor de tiramisutaart
- Voor een tiramisutaart maak je in een springvorm een bodem van 250 gram verkruimelde koekjes met 50 gram boter. Vergeet niet de springvorm te bekleden met bakpapier.
- Verdeel over de koekjesbodem de helft van het mascarponemengsel. Daarop komt de helft van de lange vingers en eindig met de tweede helft van het mascarponemengsel en bestrooi de taart met cacaopoeder.
- Laat de taart opstijven in de koelkast en haal na vier uur uit de springvorm. Plak de overige lange vingers rondom de taart.
Ook lekker: tiramisu met Oreo koekjes!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io