Een hoofdgerecht maken voor 10 personen is één ding, maar ook nog een dessert? Wij doken de archieven in en verzamelden de lekkerste recepten voor 10 personen (of meer). Als je het nagerecht ook nog eens ruim van tevoren maakt (of zelfs een keer testkookt) is er niets aan de hand en kan je achterover leunen tijdens kerst.
Nagerechten voor 10 personen
Nagerecht #1: Nougatparfait met rozenroom
Parfait klinkt fancy, maar is simpelweg ijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Wij maken 'm met homemade nougat en serveren het geheel met rozenroom.
Nagerecht #2: Yuzu-kokos bubble tea
Klinkt gek, is méga lekker! Dit recept voor yuzu-kokos bubble tea van Schilo van Coevorden is ook nog eens super easy om te maken en serveer je in individuele glaasjes. Ideaal dus voor een groot gezelschap.
Nagerecht #3: Schuimdessert met passievrucht
Zeg je grote groep, dan denken wij aan pavlova! Dit prachtige schuimdessert met passievrucht ziet er machtig mooi uit, is groots en kan je prima de dag van tevoren maken (alleen vlak voor het serveren het dessert 'bouwen').
Nagerecht #4: Stoofpeertjes trifle
Is het geen plaatje? De stoofpeertjes trifle doet het altijd goed, al helemaal bij groepen. Check de kringloop voor een ouderwetse glazen trifleschaal en opscheppen maar!
Tip: geen zin om veel moeite te doen? Gebruik dan kant-en-klare cake van de bakker.
Nagerecht #5: Vanille-ijs met citrussalade
In de categorie 'kleine moeite, groot geluk': de citrussalade met vanille-ijs. Gebruik je favoriete citrusvruchten en ijssoort, zelfgemaakt of zelfgekocht.
Nagerecht #6: Peertjes met zuidvruchten
Ook weer zó makkelijk en zó lekker! Deze in wijn gepocheerde vanillepeertjes met zuidvruchten zijn niet te machtig, dus perfect na een flink hoofdgerecht.
Nagerecht #6: Chocolade-ijs met karamel-zeezout
Tot slot het makkelijkst en misschien wel het lekkerste nagerecht: chocolade-ijs met karamel-zeezout. En het fijne van alles: je kunt gewoon kant-en-klaar ijs gebruiken!
Zin om te bakken? Haal deze bakboeken in huis voor de lekkerste koekjes, taarten en cakes
Modern Baking - Donna Hay
Donna Hay is de queen van kookboeken en met Modern Baking bracht ze weer een pareltje van een boek uit. Niet alleen de looks zijn een reden om 'm direct te bestellen (hallo nieuw koffietafelboek), ook haar altijd-goede recepten zijn instant winnaars.
SHOP!
Hoe Bak Ik Brood - Emmanuel Hadjiandreou
Als er een ding is dat we nu massaal doen is het brood bakken. Hoe bak ik brood van Emmanuel Hadjiandreou is het ideale easy to use bakboek met stap-voor-stap gefotografeerde recepten. Van een simpel witbrood en focaccia tot zuurdesemstarters en croissants.
SHOP!
Dosia Bakt Vegan - Dosia Brewer
Vegan bakken? Ook dat kan! Dosia Brewer schijnt in haar boek Dosia Bakt Vegan licht op de lekkerste plantaardige heerlijkheden!
SHOP!
Sweet - Yotam Ottolenghi
The king of vegetables goes sweet! Samen met zijn jarenlange collega Hellen Goh ontwikkelde hij dit prachtige boek, met uiteenlopende zoete recepten voor de gemiddelde tot gevorderde bakker.
SHOP!
Home Baked - Yvette van Boven
We zijn allemaal gek op Yvette van Boven en toen haar Home Baked uitkwam waren we er dan ook als de kippen bij. Nog steeds een van onze ultieme favorieten!
SHOP!
Bakbijbel - Rutger van den Broek
Het was 2013 toen Rutger onze harten veroverde in Heel Holland Bakt. Hij was vanaf het begin de gedoodverfde winnaar en niet zonder reden: met zijn precisie en gevoel voor smaken bakt hij de mooiste baksels, die ook nog eens lekker smaken. Groot pluspunt: zijn recepten zijn niet te ingewikkeld en in zijn Bakbijbel leer je alle basics + meer dan 160 recepten.
SHOP!
Kleine Taartjes - Meike Schaling
Wie weleens over de Amsterdamse Haarlemmerstraat loopt kent taartenwinkel Petit Gâteau ongetwijfeld. De open zaak met een toonbank gevuld met de mooiste kleine taartjes is zo aantrekkelijk dat je er maar moeilijk voorbij kunt lopen. In Kleine Taartjes deelt eigenaresse Meike Schaling al haar recepten.
SHOP!
Patisserie - Hidde de Brabander
Na jarenlang in verschillende toprestaurants en hotels te hebben gewerkt als patissier maakte Hidde de Brabander in 2016 de overstap naar televisie en bakboeken. Zo bakt hij bij 24Kitchen de mooiste creaties in De Brabander Bakt én bracht hij zijn bijbel Patisserie uit. In het dikke boek vind je al zijn kennis en liefde voor het vak, met 20 verschillende basisbereidingen, stap-voor-stapfotografie en vervolgrecepten op de basics.
SHOP
Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? - Nigella Lawson
Yotam Ottolenghi is the king of vegetables, Nigella Lawson is the queen of baking. Hoe word ik een goddelijke huisvrouw staat al sinds 2006 in onze boekenkast en pakken we er nog geregeld bij.
SHOP!
De Banketbakker - Cees Holtkamp
Tot slot hét boek van Neerlands' bekendste banketbakker Cees Holtkamp. In het boek vind je meer dan 300 klassieke recepten, zowel zoet als hartig. Aanrader: maak Cees' garnalenkroketten!
SHOP!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io