Kerst: nagerechten voor 10 personen

De ijssoufflé, de macarons en de chocoladetaart maak je gewoon een dag van te voren. Zeg maar dááág tegen die stress.

Chocolade-ijs met salted karamel
-

Een hoofdgerecht maken voor 10 personen is één ding, maar ook nog een dessert? Wij doken de archieven in en verzamelden de lekkerste recepten voor 10 personen (of meer). Als je het nagerecht ook nog eens ruim van tevoren maakt (of zelfs een keer testkookt) is er niets aan de hand en kan je achterover leunen tijdens kerst.

Nagerechten voor 10 personen

Nagerecht #1: Nougatparfait met rozenroom

Parfait klinkt fancy, maar is simpelweg ijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Wij maken 'm met homemade nougat en serveren het geheel met rozenroom.

Nagerecht #2: Yuzu-kokos bubble tea

Klinkt gek, is méga lekker! Dit recept voor yuzu-kokos bubble tea van Schilo van Coevorden is ook nog eens super easy om te maken en serveer je in individuele glaasjes. Ideaal dus voor een groot gezelschap.

Nagerecht #3: Schuimdessert met passievrucht

Zeg je grote groep, dan denken wij aan pavlova! Dit prachtige schuimdessert met passievrucht ziet er machtig mooi uit, is groots en kan je prima de dag van tevoren maken (alleen vlak voor het serveren het dessert 'bouwen').

Nagerecht #4: Stoofpeertjes trifle

Is het geen plaatje? De stoofpeertjes trifle doet het altijd goed, al helemaal bij groepen. Check de kringloop voor een ouderwetse glazen trifleschaal en opscheppen maar!

Tip: geen zin om veel moeite te doen? Gebruik dan kant-en-klare cake van de bakker.

Nagerecht #5: Vanille-ijs met citrussalade

In de categorie 'kleine moeite, groot geluk': de citrussalade met vanille-ijs. Gebruik je favoriete citrusvruchten en ijssoort, zelfgemaakt of zelfgekocht.

Nagerecht #6: Peertjes met zuidvruchten

Ook weer zó makkelijk en zó lekker! Deze in wijn gepocheerde vanillepeertjes met zuidvruchten zijn niet te machtig, dus perfect na een flink hoofdgerecht.

Nagerecht #6: Chocolade-ijs met karamel-zeezout

Tot slot het makkelijkst en misschien wel het lekkerste nagerecht: chocolade-ijs met karamel-zeezout. En het fijne van alles: je kunt gewoon kant-en-klaar ijs gebruiken!

Zoek je nog een voor- en hoofdgerecht voor je uit de hand gelopen kerstdiner? >


Advertentie - Lees hieronder verder