Kerst is het uitgelezen moment om uit te pakken in de keuken en met name het toetje mag een spektakelstuk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Britse trifle met Hollandse stoofpeertjes, een Franse soufflé of pavlova met een twist? Lees, kijk en kies: 6x nagerecht voor kerst.
Trifle met stoofperen en amandelcrunch
Serveer de trifle in een authentieke trifleschaal en maak robuuste lagen van custard, cake en stoofpeertjes. Maak de cake zelf of koop 'm kant-en-klaar, en varieer eventueel met de smaken en noten.
Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade
Deze chocoladesoufflé lijkt op moelleux aux chocolat en heeft een goddelijke lopende kern van passievrucht en witte chocolade.
Chocolade-ijs met karamelzeezout
Ook hierbij geldt: maak het ijs zelf of koop het kant-en-klaar. Serveer met gekaramelliseerde nootjes en geniet!
Chocoladetaart met cranberry's en mascarpone
Cranberry's zijn heerlijk bij kalkoen en kip, maar ook in een dessert. Deze chocoladetaart met cranberry's en mascarpone is daar het perfecte voorbeeld van. Een beetje zoals de Oostenrijkse Schwarzwälder Kirschtorte, maar dan met cranberry's in plaats van kersen.
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
We kennen allemaal wel de pavlova, maar met kweepeer en karnemelkcustard? Deze variant op de Russische klassieker is een must om te proberen! Ook leuk: serveer de pavlova als indiviudele porties.
Tiramisu Charlotte
Een charlottetaart met tiramisuvulling; does it get any better? Serveer met een mooie strik eromheen.
Op zoek naar geschikte nagerechten voor de kids? Check deze kidsproof desserts >