Koken voor 4 personen draaien we onze hand niet voor om, maar 8 of zelfs 10 man aan tafel? Het klinkt misschien als een fixe uitdaging, maar als je op tijd begint met de voorbereiding moet het met deze heerlijke hoofdgerechten voor 10 personen zeker goedkomen.
Op zoek naar een volledig menu? Wij stelden een heerlijk 3-gangenmenu voor kerst samen.
Hoofdgerecht #1: Chicken Parmigiana
Chicken Parmigiana maak je van kipschnitzels, tomatensaus en kaas. Véél kaas. Een echte allemansvriend dus en in combinatie met een frisse salade of spaghetti AOP een perfect gerecht voor grote groepen. Schaaf er wat verse truffel over voor een extra feestelijke stemming.
Hoofdgerecht #2: Pulled pork
Pulled pork zet je op de dag van je kerstdiner enkele uren in een matig warme oven, verder heb je er nauwelijks omkijken naar. Serveer er coleslaw bij. Ook zo'n makkie: die kun je al een dag van tevoren bereiden en daar wordt de smaak alleen maar lekkerder van.
Hoofdgerecht #3: Gegrilde zalm
Deze prachtige zalmfilet met knoflook en Parmezaanse kaas deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel. En al na 20 minuten is-ie helemaal klaar. Lekker met boontjes en aardappeltjes uit de oven.
Tip! Ceviche van dorade
Nog op zoek naar een voorgerecht voor 10 personen? Aan deze ceviche van dorade heb je geen kind. Ceviche is een gerecht waarbij de vis op kamertemperatuur 'gekookt' wordt in citroen- of limoensap. Het zuur tast de eiwitten in het visvlees aan, waardoor het net zo mals wordt als in de gekookte vorm. Bonus: hier heb je geen werk aan, het is een kwestie van marineren.
We hebben ook 3 nagerechten (voor grote groepen!) voor je op een rij gezet >