Kerst: Hoofdgerechten voor 10 personen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tenzij meer zielen ook meer stress betekent. Niet met deze hoofdgerechten. Terwijl de kippetjes braden schenk jij jezelf nog eens in. Stress? Welke stress?

kerst-menu
Getty Images

Hoofdgerecht #1: Kippetjes

Deze boerenkippetjes hebben een rijke vulling van onder meer kastanjes, spek en kalfsgehakt, met een hint van truffel. Serveer er getruffeerde selderijpuree bij voor een superdeluxe feeststemming.

Hoofdgerecht #2: Pulled pork

Dit vlees zet je op de dag van je kerstdiner enkele uren in een matig warme oven, verder heb je er nauwelijks omkijken naar. Serveer er coleslaw bij. Ook zo'n makkie: die kun je al een dag van tevoren bereiden en daar wordt de smaak alleen maar lekkerder van.
Ga naar het recept >

Hoofdgerecht #3: Gegrilde zalm

Deze halve zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel. En al na 20 minuten is-ie helemaal klaar.

Tip! Ceviche van dorade

Nog op zoek naar een voorgerecht? Aan deze ceviche van dorade heb je geen kind. Ceviche is een gerecht waarbij de vis op kamertemperatuur 'gekookt' wordt in citroen- of limoensap. Het zuur tast de eiwitten in het visvlees aan, waardoor het net zo mals wordt als in de gekookte vorm. Bonus: hier heb je geen werk aan, het is een kwestie van marineren.
Ga naar het recept >

We hebben ook 3 nagerechten (voor grote groepen!) voor je op een rij gezet >

Advertentie - Lees hieronder verder