Kerst: 4x hoofdgerechten met kip

Inspirerende gerechten met in de hoofdrol: kip!

Kip is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees: je kunt er alle kanten mee op! Zo ook tijdens kerst. Op zoek naar een smakelijk hoofdgerecht met kip? We've got your back.

#1 Kip met veertig tenen knoflook

Veertig tenen knoflook veel? Yep, maar trust us: in dit recept voor kip met knoflook is het een must. Kauwgum is geen overbodige luxe, maar het is echt niet zo erg als je misschien denkt.

Archief Elle Eten

#2 Franse coq au vin

Dé klassieker uit de Franse keuken mag natuurlijk niet ontbreken. Coq au vin wordt eigenlijk gemaakt met een haantje (de coq), maar ook met kip is het gerecht hartstikke lekker.

Ook ideaal om al een dag van tevoren te maken en heerlijk met aardappeltjes.

Fotografie: Carlfried Verwaayen - Styling: Evelien Reich - Receptbewerking en foodstyling: Lieke Sniekers

#3 Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus

Wil je het iets anders aanpakken? Dit recept voor kip met kokkels en zwarte risotto is alsof je in een sterrenzaak zit. En door die waanzinnige saffraanjus wil je al helemaal niet stoppen met eten.

Tip: maak de risotto voor een deel al van tevoren (kook 'm dus niet helemaal gaar) en bewaar in de koelkast of zelfs vriezer. Ook de jus kan je van tevoren maken.

Elle Eten Archief

#4 Stoofschotel van Marokkaanse kip

Tot slot een minder traditioneel kerstgerecht, maar daardoor niet minder fijn. Deze Marokkaanse kip stoofschotel is een en al comfort en een echte crowd pleaser. Door de pompoen is het geheel licht-zoet, waardoor het ideaal voor kinderen is.

Archief Elle Eten

Twijfel je nog? Misschien moet je deze hoofdgerechten met vis eens bekijken >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder