Kerst: 7x hoofdgerechten met vis

De hoofdmoot deze kerst? 7 hoofdgerechten met vis waar elke visfan van gaat glunderen.

Kalkoen, eendenborst, ree en ossenhaas: tijdens kerst staan vlees, gevogelte en wild meestal centraal, maar what about vis? Denk aan een spectaculaire hele zalmfilet in knoflook-parmezaankorst, zachte kabeljauwhaasjes met paprikahummus of risotto met coquilles. Er zijn zoveel lekkere hoofdgerechten met vis dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom: 7x hoofdgerechten met vis!


1. Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Oef, een hele zalmfilet is onweerstaanbaar! Een lust voor het oog én de mond, want het zachte visvlees gecombineerd met het imponerende uiterlijk zorgen voor een culinair spektakel aan tafel. Extra lekker door de knoflook-parmezaankorst, maar alleen een schijfje citroen is al waanzinnig.

2. Koolvispapillotten met citrusfruit

En papillotte is een Franse kooktechniek waarbij je in dit geval vis in een pakketje gaart. Door het gesloten pakketje ontstaat stoom, waardoor de vis daadwerkelijk stoomt en z'n heerlijke smaak behoudt. Puur en makkelijk. Winning!

Archief Elle Eten

3. Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

Kabeljauw heeft niet de allerbeste reputatie, maar boy o boy wat kan deze stevige witvis lekker zijn! Vooral de haasjes (het zachtste gedeelte van de zwemmer) zijn zalig en in combinatie met deze smokey paprikahummus en zeekraalsalade een ware traktatie.

Archief Elle Eten

4. Risotto met coquilles

Zeg je kerst, dan is de kans groot dat coquilles je gedachtes passeren. Zo feestelijk qua looks en verfijnd van smaak, wat wil je nog meer? Risotto! Dus waarom niet beide combineren.

Getty Images

5. Gegrilde zalm met citroen en tijm

Twee keer zalm in deze lijst en niet zonder reden. De allemansvriend is simpelweg gewoon heerlijk!

Jérôme Bilic

6. Makreel met knoflook, pepers en laurier uit de oven

Makreel eten we vaak gerookt, maar ook op deze wijze - heel puur, uit de oven - is het visje een genot.

Archief ELLE Eten

7. Rode mul met chermoula

Tot slot een minder vaak gekookte vis: de rode mul. Wat een prachtbeest om te zien en nog veel lekkerder om op te peuzelen. Chermoula is een Midden-Oosterse marinade die vaak bij vis wordt gebruikt, met knoflook, groene kruiden en komijn.

Saskia van Osnabrugge

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder