Budget kersthapjes

Krap budget? Wat voor kersthapjes serveer je als je wilt sparen voor die mooie reis of al je geld hebt uitgegeven aan de cadeaus? Deze dus.

De decembermaand is elke keer weer de duurste van het jaar en een uitgebreid kerstdiner helpt al helemaal niet. Deze budget kersthapjes zijn vriendelijk voor je smaakpapillen én portemonnee, zodat je meer overhoudt voor het hoofdgerecht en de cadeautjes.

Tip: vlees en vis zijn vaak de duurste ingrediënten, dus als je kiest voor vega(n) dalen de kosten automatisch.

Warme olijven met citroen

Olijven zijn altijd een goed idee (wie is er niet gek op?!) en deze warme olijven met citroen zijn al helemaal het perfecte borrelhapje.

Charlona Teerlink

Maza roulette

Hummus is ook tijdens het kerstdiner je parter in crime. Het is goedkoop, in 101 smaken verkrijgbaar én is vega(n). Zo stem je iedereen gelukkig. O-ja, het vult ook nog eens snel. Win-win!

Archief Elle EtenGetty Images

Bruschetta's

In Italië begint zo'n beetje elke borrel met bruschetta's. Varieer erop los! En extra handig: oud brood is perfect voor bruschetta's (en crostini's).

Maak het extra feestelijk door niet één, maar meerdere toppings te serveren. Zo ziet het er gelijk al feestelijk uit, hoe simpel de toppings ook zijn.

Archief Elle Eten

Farinata met peer en geitenkaas

Fari-watte? Als je nog nooit van de farinata hebt gehoord raden we je aan deze knapperige pannenkoek van kikkererwtenmeel zo snel mogelijk te maken! Lekker met frisse geitenkaas en zoete stukjes peer.

Dit gerecht is trouwens ook een groot succes tijdens de kerstbrunch- of lunch.

Remko Kraaijeveld

Crostini met tomaat

In dezelfde categorie als de bruschetta: altijd-goed, altijd-lekker. Tomaten worden nog rijker van smaak als je ze even laat marineren met wat zout, dus doe dat dan ook (ruim) van tevoren.

Archief ELLE Eten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder