Klassieker wordt kerst niet met een groot braadstuk op tafel. Maak een verfijnd voorgerecht, serveer er smakelijke bijgerechten bij, vergeet ook vooral niet een feestelijk toetje en je avond is compleet. Drie recepten voor een braadstuk.
Braadstuk tijdens Kerst
Vind je een braadstuk wat intimiderend? Wees gerust, juist een groot stuk vlees dat urenlang op het vuur of in de oven staat, is bestemd om te lukken. Koop een vleesthermometer, dat hoeft echt geen fancy exemplaar te zijn, en je bent verzekerd van gaar en sappig vlees.
Tip: haal het vlees een à twee uur van tevoren uit de koelkast en neem de tijd om het te laten garen. Vergeet het vlees tot slot niet te laten rusten en niets staat je in de weg voor een geslaagd kerstdiner.
Bestel hier jouw kernthermometer
Langzaam gegaard wild zwijn
Het langzaam gegaard wild zwijn van Stephane Reynaud is onovertroffen. In een prachtige gietijzeren pan, urenlang in de oven. De geur die hier vanaf komt is een en al kerst. Serveer met gebakken aardappeltjes, een simpele salade en misschien nog wat warme groenten.
Pulled pork met pittige coleslaw en zoete aardappel
Texas' biggest love: pulled pork! Ook dit gebraad is geweldig om te serveren tijdens kerst. Lekker met een pittige, frisse coleslaw en zoete aardappel erbij en je avond kan niet meer stuk.
Gebraden lamsbout met kruiden, olijven en pompoen
Dol op de Mediterrane keuken? Dan mag deze gebraden lamsbout met kruiden, olijven en pompoen niet ontbreken op Eerste of Tweede Kerstdag. Het zoete vlees van het lam gaat hand in hand met de aromatische Italiaanse kruiden.