3x voorgerechten voor een kidsproof Kerst

Wij zetten 3 kidsproof voorgerechten voor je op een rij.

kerst-menu
ELLE Eten

Kerst met kinderen kan een feestje zijn, maar ook een grote ramp. De grootste kans van slagen creëer je met een kidsproof menu, zodat ze en makkelijk(er) mee-eten en misschien zelfs kunnen meehelpen. Daarom: 3 x voorgerechten voor een kidsproof kerst.

Tips voor koken met kinderen

Voor we doorgaan naar de voorgerechten, eerst een paar tips. Een handige truc is namelijk kinderen van A tot Z betrekken bij het koken. Laat ze meedenken met het uitkiezen van de gerechten, de boodschappen doen en de voorbereiding. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze hun eigen steentje bijdrage leveren, waardoor ze zich meer betrokken voelen.

Simpel, maar effectief is ook het lievelingsingrediënt of -gerecht kiezen. Dan sta je al 1-0 voor en is de kans dat ze netjes mee-eten aan tafel een stuk groter.

1. Voorgerecht: hummusrolletjes

Deze rolletjes zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook super kleurrijk! Wil je er helemaal een feestje van maken (en deins je niet weg voor vieze vloer), laat de kids de rolletjes dan zelf maken. Hummus in verschillende bakjes op tafel, plakken courgette (het liefst groene én gele) erbij, iedereen z'n eigen plankje en rollen maar!

Archief Elle EtenGetty Images

2. Voorgerecht: romige knoflooksoep

Deze romige knoflooksoep klinkt een stuk heftiger dan hij is. De knoflook wordt eerst gefruit, waardoor het een licht-zoete smaak krijgt en in combinatie met de aardappels en room wordt het een zijdezacht feestje.

Archief ELLE Eten

3. Voorgerecht: mozzarellataartjes met basilicum

Net pizza, maar chiquer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder