Kerstmenu: 3 gangen

Dit kerstmenu met 3 gangen doet zeker niet onder voor het uitgebreidere spektakel.

Eendenborst pistachekorst
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Help! Het is bijna kerst, maar wat ga je koken voor je schoonouders, familie, vrienden of geliefde? We snappen de paniek volkomen (erg herkenbaar zelfs), dus stelden we een smakelijk foolproof 3 gangen kerstmenu voor je samen.

Wil je het grootser uitpakken? Kijk dan naar ons 5 gangen kerstmenu. En wil je het echt professioneel aanpakken? Dan is er altijd nog ons Michelinsterren kerstmenu, met gerechten van de beste sterrenchefs van het land.

Voorgerecht: gerookte geitenkaas met tomatenjam

Wist je dat je kaas kunt roken? Het klinkt heel ingewikkeld, maar in feite is het vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is een rookoventje. Maak een dag of twee van tevoren de tomatenjam, de dressing en de gerookte geitenkaas. Scheelt een hoop stress en tijd!

Hoofdgerecht: eendenborst met pistachekorst, pruimen-portsaus en courgetterol met quinoa

Dan is het tijd voor het piece de resistance, met in dit 3 gangen menu eendenborst met pistachekorst, pruimen-portsaus en een courgetterolletje met quinoa. Feestelijker wordt het niet!

Tip: gebruik een kernthermometer om de eendenborst tot de perfecte temperatuur te laten komen. Zo weet je zeker dat hij de gewenste binnenkant heeft en niet als gortdroog stukje op je bord eindigt. Ook belangrijk: calculeer tijd in om het vlees na het bakken te laten rusten in folie. Een minuut of vijf zou voldoende moeten zijn.

Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

Nagerecht: walnotentaartjes

Tot slot walnotentaartjes die het extra goed doen met een bolletje vanille-ijs ernaast. En ja, dat ijs kan je zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen.

Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen

Plak je er liever nog twee gangen aan vast? Wij hebben ook een vijfgangenmenu voor je samengesteld, inclusief kaasplank >

Advertentie - Lees hieronder verder