Kerstmenu: 5 gangen

5 spectaculaire gangen! Voor iedereen die deze Kerst eens flink wil uitpakken.

Tonijntartaar met rivierkreeftjes
Carlfried Verwaayen Photography

Elk jaar is het weer de vraag: wat maken we tijdens kerst? Wordt het kalkoen, een groot stuk vlees of gooi je het over een heel andere boeg? Dit is het ultieme Elle Eten 5 gangen Kerstmenu.

#1 Voorgerecht: tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise

Verfijnd, feestelijk en niet te zwaar: wedden dat je punten scoort met deze tonijntartaar met rivierkreeftjes en rucolamayonaise.

Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden

#2 Tussengerecht: rokerige hoemoessoep met polpo en gesmolten paprikaboter

Als je je gasten wil verrassen is deze rokerige hoemoessoep met polpo en gesmolten paprikaboter jouw go-to gerecht. Maak de losse onderdelen de dag van tevoren zodat je tijdens het diner zelf alleen nog maar hoeft op te warmen en in te schenken.

Tip: door de hoemoes vult de soep snel, dus serveer niet te grote porties.

Receptuur Vanja van der Leeden, fotografie Carlfried Verwaayen, styling Judith Rasenberg

#3 Hoofdgerecht: zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Tja, what can we say? Dat een spektakelstuk vlees moet zijn bewijst dit zalige hoofdgerecht met zalm en knoflook-parmezaankorst wel!

Bijgerecht: aardappel-geitenkaastaartjes

Yum: deze aardappel-geitenkaastaartjes zijn het perfecte bijgerecht bij bovenstaande zalm, maar stiekem ook bij elk ander gerecht. Lekker hartig en vol van smaak.

Bijgerecht 2: salade van slaharten, appel en walnoten met sprotjes

Deze originele salade is fris, rokerig en bitter tegelijk. Precies wat je wil tijdens het kerstdiner!

Elle Eten

#4 Dessert: chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade

Met zo'n showstopper als hoofdgerecht zijn er nog maar weinig desserts die dat kunnen overtreffen. Geloof ons: je tafelgasten maken gegarandeerd ruimte in hun volle buikjes voor deze chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade.

Tip: maak het beslag en de ganache een dag van tevoren. Bewaar in spuitzakken in de koelkast en bak de souffleetjes vlak voor het serveren af.

Paola Holthausen

#5 De perfecte kaasplank

En dan, la grande finale (als je nog kan): de kaasplank! Stel 'm zelf samen met je favorieten en serveer met iets zoets als (gedroogde) druiven, notenbrood of chutney.

Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder