10x snelle pastasauzen

Klaar in een wip, deze tien pastasauzen die even makkelijk als lekker zijn. In de recepten is uitgegaan van vier personen en 500 gram pasta.

snelle-pastasauzen
Getty Images

Alla puttanesca

Fruit 3 fijngehakte tenen knoflook en 3 ansjovisfilets in olijfolie tot de ansjovis ‘gesmolten’ is. Voeg 1 blikje (biologische) tomaatstukjes plus sap toe, 120 g zwarte olijven zonder pit en 1 handje (afgespoelde) kappertjes. Voeg toe aan spaghetti en bestrooi met peterselie.

Aglio olio peperoncino

Fruit 4 à 5 in superdunne plakjes gesneden (flinke) tenen knoflook in 100 ml olijfolie. Voeg 1 in dunne ringetjes gesneden Spaans pepertje toe. Kook de spaghetti. Schep/giet als de knoflook goudbruin is door de uitgelekte pasta. Bestrooi evt met fijngehakte bladpeterselie of 50 g parmezaan.

Groene asperges citroenroom en parmezaan

Snij het onderste stukje van een bosje groene asperges. Snij asperges in stukjes en kook beetgaar. Kook de penne of rigatone beetgaar. Schep asperges, 125 ml zure room, rasp en sap van 1 (biologische) citroen en 50 g parmezaan erdoor. Bestrooi met veel zwarte peper.

Zelf pasta maken doe je zo >

Met salie en bruine boter

Verhit 75 g roomboter in een pan tot de boter bruin is. Bak de salie even mee tot deze krokant is. Giet over ravioli. Bestrooi met ruim peper. 5. Met bacon, pepertjes en tomaat Snij 250 g bacon in dunne reepjes. Fruit met 2 tl gedroogde pepertjes en 1 fijngehakt teentje knoflook in wat olie. Voeg ½ blikje tomaatstukjes toe. Roer de uitgelekte pasta en bestrooi met ruim peterselie.

Met room, ui en nootmuskaat

Fruit 500 g zoete witte uien in ringen op heel zacht vuur. Pureer de uien, voeg 200 g mascarpone toe en breng op smaak. Schep door de uitgelekte pasta (tagliatelle of spaghetti). Bestrooi met vers geraspte nootmuskaat.

Met tomaat, wodka en room

Met tomaat, wodka en room Verwarm 1 blikje tomaatstukjes in een steelpannetje. Breng op smaak met zout en peper. Roer er 75 g mascarpone door, laat even inkoken en voeg 100 ml wodka toe. Laat even inkoken. Giet over de uitgelekte pasta (penne) en bestrooi met verse peterselie en parmezaan.

Zelf gnocchi maken doe je zo >

Wilde spinazie, basilicum en pijnboompitten

Fruit 350 g goed gewassen, uitgelekte wilde spinazie op hoog vuur in wat olijfolie. Rooster 125 g pijnboompitten in een droge koekenpan. Kook de tagliatelle beetgaar. Schep spinazie, pijnboompitten, 1 handvol basilicumblaadjes erdoor. Begiet ruim met goede olijfolie, bestrooi met 75 g parmezaan en ruim peper.

Broodkruim, parmaham en peterselie

Bak 100 g grove broodkruim goudbruin en krokant in een anti-aanbakpan. Kook schelpjes of spaghetti beetgaar. Voeg broodkruim toe, roer 150 g fijngehakte parmaham, 50 g parmezaan en een handje fijngehakte bladpeterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg evt nog wat olijfolie toe.

Broodkruim, sardines en gedroogde peper

Bak 100 g grove broodkruim krokant in een anti-aanbakpan. Voeg 2 tl gedroogde pepertjes en 1 fijngehakt teentje knoflook toe. Verwijder graatjes uit 2 blikjes sardines op olie. Rooster 100 g pijnboompitten. Schep door alles de uitgelekte pasta. Voeg evt een scheutje olijfolie toe.

Advertentie - Lees hieronder verder