De makreel- mousse van Piet Hein Eek

Laatst lunchten we op een luie zondagmiddag in het Eindhovense restaurant van Piet Hein Eek. Luie lui houden van alles wat snel klaar is en makkelijk wegslikt. Zoals deze gerooktemakreelmousse.

makreel- mousse
Husne

De makreelmousse van Piet Hein Eek werd geserveerd op een zacht geroosterd boterhammetje. Toen we het op hadden, konden we er een week weer keihard tegenaan. Zoiets was het:

Maak 100 g gerookte makreel in de keukenmachine fijn met 3 el mayo van goede kwaliteit en 1 1/2el dijonmosterd. Roer er wat gehakte bieslook en dragon doorheen en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer op licht geroosterd zuurdesembrood (of, voor die­hards: roggebrood) met gehakte cornichonsen/of gefrituurde kappertjes, plus wat zachte slablaadjes.

Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 28 te Eindhoven.

Advertentie - Lees hieronder verder