Kookclub: 3x inspiratie en recepten

De kookclub komt bij elkaar om samen te koken, eten en drinken en steekt er en passant ook nog wat van op. Alvast drie verschillende menu's om te oefenen voor de Kookclub van het Jaar cook-off.

Kookclub variaties
Getty Images

KOOKCLUB VAN HET JAAR-VERKIEZING

Maakt jouw kookclub iedere maandag de allerbeste Grote Klassiekers? Zijn de vijfgangendiners die je met je oude studievrienden bedenkt niet te overtreffen? Dan is het hoog tijd voor wat erkenning!

Hoe werkt een kookclub? De gastheer of gastvrouw maakt altijd het hoofdgerecht. Andere clubleden bereiden thuis hun gerecht voor en maken het af op locatie. Ook niet-kokers mogen meedoen. Mits ze de wijn verzorgen natuurlijk. De menu’s zijn altijd voor acht personen.

Kookclub menu 1: Franse start

We beginnen aan de basis: très Français. Dat wordt een brasserie van jewelste: van heuse confit de canard tot een tarte tatin met een twist.
> Kookclubmenu 1: Franse start

Kookclub menu 2: Lentemenu

Vooruit met die lente, vindt de eetclub. Daarom een vers voorjaarsmenu om een hele middag mee door te dartelen. Niet te missen: witte asperges, echte meikaassouffleetjes, kilo’s erwten en bonen om handmatig te doppen en een hoofdgerecht om u tegen te zeggen. Leve het groene seizoen.
> Kookclubmenu 2: Lentemenu

Kookclubmenu 3: On a budget

Voor als je op de kleintjes wil letten is dit budget menu super. Van pastinaakchips tot een sappig kippetje en een pavlova met fruit.
> Kookclubmenu 3: On a budget

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder