Kookclub: 3x inspiratie en recepten

De kookclub komt bij elkaar om samen te koken, eten en drinken en steekt er en passant ook nog wat van op. Alvast drie verschillende menu's om te oefenen voor de Kookclub van het Jaar cook-off.

Kookclub variaties
Getty Images

KOOKCLUB VAN HET JAAR-VERKIEZING

Maakt jouw kookclub iedere maandag de allerbeste Grote Klassiekers? Zijn de vijfgangendiners die je met je oude studievrienden bedenkt niet te overtreffen? Dan is het hoog tijd voor wat erkenning! Laat ons zien hoe getalenteerd jouw club is tijdens de grote cook-off van ELLE Eten en De Kookfabriek op 5 oktober 2014 in Amsterdam en ding mee naar de kokende titel Kookclub van het Jaar 2014.
Lees snel verder hoe je mee kunt doen >

Hoe werkt een kookclub? De gastheer of gastvrouw maakt altijd het hoofdgerecht. Andere clubleden bereiden thuis hun gerecht voor en maken het af op locatie. Ook niet-kokers mogen meedoen. Mits ze de wijn verzorgen natuurlijk. De menu’s zijn altijd voor acht personen.

Kookclub menu 1: Franse start

We beginnen aan de basis: très Français. Dat wordt een brasserie van jewelste: van heuse confit de canard tot een tarte tatin met een twist.
> Kookclubmenu 1: Franse start

Kookclub menu 2: Lentemenu

Vooruit met die lente, vindt de eetclub. Daarom een vers voorjaarsmenu om een hele middag mee door te dartelen. Niet te missen: witte asperges, echte meikaassouffleetjes, kilo’s erwten en bonen om handmatig te doppen en een hoofdgerecht om u tegen te zeggen. Leve het groene seizoen.
> Kookclubmenu 2: Lentemenu

Kookclubmenu 3: Club Med

De eetclub viert vakantie! Met gerookte garnalen met citroen en ricottataart met groene kruiden. Met aardappelpuree met geroosterde knoflook en olijfolie. Met zeebaars in zoutkorst. Zo smaken de zon en de zee.
> Kookclubmenu 3: Club Med

Advertentie - Lees hieronder verder