Wij presenteren u een menu goed voor tien Michelinsterren. Tien ja, je leest het goed! Dat doet zelfs de beste kok van Nederland je niet na. Dit menu vereist een degelijke kennis en ervaring aan de kachel en een bak tijd. Maar dan heb je ook wat. Met de hartelijke groeten van Jacob Jan, Henk, Jonnie, Karl, Ron en Mohammed.
Kerstmenu van sterrenchefs
Voorgerecht met vis:
Gebakken coquilles met variëteiten van pompoen citroenvinaigrette en gemarineerde tonijn met specerijenjus
*** Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest
Voorgerecht met kreeft:
Tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon
* Karl van Baggem, restaurant De Hoefslag
Hoofgerecht met vis:
Gegrilde met de lijn gevangen zeebaars met gnocchi, zilverui, cèpes en jus van hazelnootjes
* Henk Savelberg, restaurant Savelberg
Hoofdgerecht met vis:
Rode poon gebakken met droge worst, aardappelsaus en groene asperges
*** Jonnie Boer, restaurant De Librije
Hoofdgerecht met vlees:
Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel
* Ron Blaauw, (uit de tijd van Blaauw, niet de Gastrobar)
Feestelijk toetje:
Geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes
* Mohammed El Harouchi, restaurant Solo
Receptuur
We hebben de recepten iets anders opgesteld dan je van ons gewend bent. Recepten van chefs worden vaak opgebouwd uit meerdere losse gerechtjes. Daarom werkt het bij dit soort receptuur makkelijker om een ingrediëntenlijst per onderdeel als uitgangspunt te nemen. Niet per se de volgorde van gebruik van de ingrediënten.