Het Michelinsterren Kerstmenu

Ja ja, Kerst gaat om het samenzijn - we know. Maar zonder bewonderende ooh's en aah's als het eten op tafel komt is de avond niet compleet.

Michelinsterren kerstmenu
Getty Images

Wij presenteren u een menu goed voor tien Michelinsterren. Tien ja, je leest het goed! Dat doet zelfs de beste kok van Nederland je niet na. Dit menu vereist een degelijke kennis en ervaring aan de kachel en een bak tijd. Maar dan heb je ook wat. Met de hartelijke groeten van Jacob Jan, Henk, Jonnie, Karl, Ron en Mohammed.

Kerstmenu

Gebakken coquille met variëteiten van pompoen citroenvinaigrette en gemarineerde tonijn met specerijenjus

*** Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest

Gegrilde met de lijn gevangen zeebaars met gnocchi, zilverui, cèpes en jus van hazelnootjes

* Henk Savelberg, restaurant Savelberg

Rode poon gebakken met droge worst, aardappelsaus en groene asperges

*** Jonnie Boer, restaurant De Librije

Tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon

* Karl van Baggem, restaurant De Hoefslag

Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel

* Ron Blaauw, (uit de tijd van Blaauw, niet de Gastrobar)

Geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes

* Mohammed El Harouchi, restaurant Solo

Receptuur

We hebben de recepten iets anders opgesteld dan je van ons gewend bent. Recepten van chefs worden vaak opgebouwd uit meerdere losse gerechtjes. Daarom werkt het bij dit soort receptuur makkelijker om een ingrediëntenlijst per onderdeel als uitgangspunt te nemen. Niet per se de volgorde van gebruik van de ingrediënten.

Advertentie - Lees hieronder verder