De asperges laten op zich wachten door de kou

En we hebben al zo lang gewacht.

Asperges
Archief Elle Eten

Oh nee. Slecht nieuws voor de aspergeliefhebbers onder ons. Waarschijnlijk gaat het wat langer duren voordat de asperges volgroeid zijn dit jaar. En dat is allemaal de schuld van het weer.

7 recepten met groene asperges >

IJskoud

De nationale opening van het aspergeseizoen valt op 5 april, maar doordat de temperatuur afgelopen dagen weer is gedaald loopt de productie gevaar. De kou is flauw, maar de oostenwind doet er nog eens een schepje bovenop, waardoor het langer gaat duren voordat de asperges zijn volgroeid.

Kwaliteit

Het zou bovendien kunnen dat de kwaliteit van de asperges door de kou ook wat achteruit gaat, maar dat is nog even afwachten volgens de aspergetelers. Wij hopen ondertussen dat dit allemaal meevalt, want we kunnen niet wachten om weer volop van het witte goud te eten.

Niet getreurd

Gelukkig zijn de consequenties te overzien en zal het, als het weer vanaf nu gewoon bijtrekt, maar een paar dagen langer duren voordat we de asperges kunnen inslaan. Waarschijnlijk zijn ze al wel eerder verkrijgbaar, maar zullen ze door een mager aanbod geen leuke prijs hebben. Tot zover dit aspergenieuws.

Recept: pasta met asperges >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder