Aan de borrel? 4x vegan hapjes om indruk mee te maken

Kaasstengels en bitterballen zijn immers niet voor iedereen de perfecte feestsnacks.

Waar we er eerder al achter kwamen dat er vegan camembert bestaat - hallelujah - is het nu tijd om de vegan borrelplank in elkaar te zetten. Want gezellige avonden vragen om wijn, (vegan)kaas, en hapjes, dat snap je wel. En bij de borrelkenners van team ELLE Eten ben je zeker op het juiste adres.

1. Warme olijven met citroen

Charlona Teerlink

Net even wat anders dan gewoon een bakje olijven op tafel gooien, daar krijg je vast veel oh's en ah's mee.

2. Bruschetta met auberginespread

Archief Elle Eten

De klassieke bruschetta kennen we, tijd voor een andere variatie.

3. Maza roulette

Archief Elle EtenGetty Images

Een stuk veiliger dan de Russische versie: deze roulette van Maza. Hier bereid met hummus rode biet, kerrie en zongedroogde tomaat, maar nét zo lekker met een andere Maza-variant.

4. Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten
Getty Images

Kikkererwten zijn niet alleen lekker door je salade of je couscous, als je ze pak 'm beet 25 minuutjes op 180-200 graden in de oven roostert zijn het net nootjes. Wat kruiden erbij en klaar is Kees! Je vegan borrelplank is helemaal klaar.

De avond afsluiten met een vegan dessert? Bekijk hier vier veganistische desserts waarbij het water ons al in de mond begint te lopen.

Veel borrelplezier!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder