7 recepten met bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst. Zo bereid je 'm het best.

Bloemkoolrijst recept
Getty Images

Gewone rijst lijkt haast passé nu bloemkoolrijst z’n intrede heeft gedaan. Bonus: zonder dat je het doorhebt, is er een flinke portie groente naar binnen geslopen. Hieronder vind je het recept voor basis bloemkoolrijst. Gebruik ‘m vooral voor de zeven recepten die daarop volgen. En check dan ook meteen deze recepten voor courgetti, de vervanger voor spaghetti.

Waarom bloemkoolrijst?

Dat je met bloemkool eindeloos kunt variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems. Maar mocht je geen gewone rijst blieven, dan vervang je het met gemalen bloemkool. Simpel! Het enige nadeel? Je kan er winderig van worden, want zo gaat dat met koolsoorten.

Recept voor basis bloemkoolrijst

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 el olie (bijv. kokos-, sla-, zonnebloem- of arachideolie)
Zout en peper

Snij de bloemkool in stukjes en was ‘m goed. Maak de bloemkool droog en stop ‘m in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt. Bak de bloemkoolrijst met wat olie ongeveer 15 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

#1 Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst

Dit recept voor risotto van bloemkoolrijst werkt in principe hetzelfde als bij risottorijst. Het gaat alleen een stúk sneller. En hij is ook nog eens net zo romig als het origineel.

#2 Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst

Karly Campbell

Een dieet zonder Mexicaans houden we nooit lang vol. Deze Tex-Mex bowl met kip doet je bijna vergeten dat je amper koolhydraten naar binnen werkt.

#3 Kip-cashew met bloemkoolrijst

Ethan Calabrese

Dit rijstgerecht met Aziatisch tintje zit dankzij de bloemkoolrijst bommetjevol groenten. Tel nog maar eens een hele bloemkool boven die courgette en paprika's op!

#4 Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten

Veel simpeler dan deze gebakken rijst van bloemkool met gehakt en groenten ga je het niet krijgen. Alles in de pan, twintig minuten van je tijd en je recept kan op tafel.

#5 Snelle bloemkoolrijst met granaatappel

Deze snelle bloemkoolrijst krijgt een Midden-Oosters tintje door de granaatappel, tahin en komijn die erdoorheen gaat. Extra lekker door de dot Griekse yoghurt erop.

#6 Bloemkoolrijstbowl met zwarte bonen en kruidensalsa

The Scent of Cinnamon

Glutenvrij, vegan, koolhydraatarm, moeten we nog even doorgaan? Dit gerecht van is voor iedereen.

#7 Bloemkoolrijst met broccoli en kokos-kerriesaus

Feel Good By Food

De huisgemaakte saus van kerrie en kokosmelk is de belangrijkste reden dat je dit recept voor bloemkoolrijst eens zou moeten maken.

Advertentie - Lees hieronder verder