Onze favoriete trend van het jaar: bloemkoolrijst

Fried rice is ontzettend populair, van Azië tot aan hier. De ultieme tip? De rijst van gisteren werkt het best. Maar ook rijst gemaakt van bloemkool is niet mis. We hebben een recept!

Bloemkoolrijst recept
Getty Images

Waarom bloemkoolrijst?

Dat je met bloemkool eindeloos kan variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems. Maar mocht je geen gewone rijst blieven, dan vervang je het met gemalen bloemkool. Simpel! Het enige nadeel? Je kan er winderig van worden, want zo gaat dat met koolsoorten.

Hoe maak je basis bloemkoolrijst?

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 el olie (bijv. kokos-, sla-, zonnebloem- of arachideolie)
zout en peper

Snijd de bloemkool in stukjes en was ‘m goed. Maak de bloemkool droog en stop ‘m in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt. Bak de bloemkoolrijst met wat olie ongeveer 15 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie - Lees hieronder verder