Bloemkoolrijst! Een basisrecept voor rijst van bloemkool

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst. Zo bereid je 'm het best.

Bloemkoolrijst recept
Getty Images

Gewone rijst lijkt haast passé nu bloemkoolrijst z’n intrede heeft gedaan. Bonus: zonder dat je het doorhebt, is er een flinke portie groente naar binnen geslopen. Hieronder vind je het recept voor basis bloemkoolrijst.

Waarom bloemkoolrijst?

Dat je met bloemkool eindeloos kunt variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems. Maar mocht je geen gewone rijst blieven, dan vervang je het met gemalen bloemkool. Simpel! Het enige nadeel? Je kan er winderig van worden, want zo gaat dat met koolsoorten.

Recept voor basis bloemkoolrijst

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 el olie (bijv. kokos-, sla-, zonnebloem- of arachideolie)
Zout en peper

Snij de bloemkool in stukjes en was ‘m goed. Maak de bloemkool droog en stop ‘m in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt. Bak de bloemkoolrijst met wat olie ongeveer 15 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie - Lees hieronder verder