Bloemkoolrijst! Een basisrecept voor rijst van bloemkool

Bloemkoolrijst is de koolhydraatarme vervanger van gewone rijst. Zo bereid je 'm het best.

bloemkool
Getty Images

Gewone rijst lijkt haast passé nu bloemkoolrijst z’n intrede heeft gedaan. Bonus: zonder dat je het doorhebt, is er een flinke portie groente naar binnen geslopen. Hieronder vind je het recept voor basis bloemkoolrijst.

Waarom bloemkoolrijst?

Dat je met bloemkool eindeloos kunt variëren dat wisten we al, denk maar aan de bloemkoolpizzabodems. Maar mocht je geen gewone rijst blieven, dan vervang je het met gemalen bloemkool. Simpel! Het enige nadeel? Je kan er winderig van worden, want zo gaat dat met koolsoorten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Recept voor basis bloemkoolrijst

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 2 el olie (bijv. kokos-, sla-, zonnebloem- of arachideolie)
  • Zout en peper

    Snij de bloemkool in stukjes en was ‘m goed. Maak de bloemkool droog en stop ‘m in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt. Bak de bloemkoolrijst met wat olie ongeveer 15 minuten in een grote wok. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder