5x perfecte vis voor de BBQ

Vis op de grill is niet moeilijk. Je moet alleen wél even weten welke. We tippen vijf vissen!

vis-bbq
Getty Images

Als het aankomt op de keuze van een vis voor barbecue dan is het belangrijk om te kijken naar stevigheid. Vissen als tong, tilapia, schol of zelfs kabeljauw lenen zich minder goed voor open vuur, omdat ze uit elkaar vallen.

Zalm

Zalm, moot én filet. Kan de vlammen goed hebben en blijft stevig, zonder smaak te verliezen. Kan prima in één stuk op de bbq, maar op een plankje is ook het proberen waard.

Probeer dit recept voor gegrilde zalm met citroen en tijm bijvoorbeeld eens >

Kleine vissen

Kleine vis, in z’n geheel. Hiervoor zijn geschikt: onder andere (zalm)forel, dorade, zeebaars, poon. Een mediumgestookte barbecue (190 graden) is ideaal. Grill de vissen slechts éénmaal aan iedere zijde, dus niet blijven omdraaien! Zo is er minder risico op schade aan het vel waardoor het vocht uit de vis loopt.

Zwaardvis

Ook al zo'n held op de bbq. Een zwaardvissteak kan altijd en overal bij. Maar pas op, deze stevige vis mag niet helemaal gaar worden, dan wordt het taai. Het voordeel van zwaardvis is dat 'ie op een spies kan.

Ook lekker: met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen >

Tonijn

Een tonijnsteak leent zich uitstekend voor de bbq. Stook het vuur goed op en maak van die mooie grillstrepen. Blijf erbij, een paar minuutjes zijn genoeg, te gare tonijn smaakt naar stopverf, deze vis moet binnenin rauw blijven. Een kerntemperatuur van 38 is prima.

Verse sardientjes

Sardines hebben niet veel nodig op de barbecue, wat olie, zeezout en een kneep citroen is genoeg. Enkele minuten aan weerszijden is voldoende.

Voor alle vis geldt, doe eerst een check op De Viswijzer, zodat je een duurzaam exemplaar koopt of download de app.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder