Koningsdag-cocktails! 5 oranje drankjes voor een proost op de koning

Die smaken goed hoor, in eigen tuin of balkon.

Een voordeel van thuis Koningsdag vieren? Je eigen keuken. Geen lauwe biertjes uit een te zware tas, of kostbare drank uit plastic glazen. Nee, op balKoningsdag of woningsdag mix je lekker premium thuis in de kleuren van het koningshuis. En proosten kan heus ook. Maak een van deze oranje cocktails, stap op je balkon of gazon en hef het glas op afstand met je buren. Leve de koning!

5 oranje cocktails voor Koningsdag


Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mimosa
Tori Lawrence / EyeEmGetty Images

Een recept mag je het nauwelijks noemen, maar ondanks dat is deze mimosa verslavend lekker! Makkelijker wordt het niet en je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Ideaal toch? En perfect voor (bal)Koningsdag!

Mimosa recept

2 The French Blonde
Remko Kraaijeveld

Deze feestelijke oranje cocktail mag dan misschien uit een kerstmenu komen, vervang je de rozemarijnsiroop door vlierbloesem, dan is-ie hartstikke klaar voor de lente en Koningsdag.

Recept The French Blonde

3 Koninklijke biercocktail
oranje cocktails koningsdag
Crisp

Deze variant van Crisp op de Mexicaanse 'michelada' is een heerlijke combo van fris, zoet en pittig. Van zo'n lekker glas wordt zelfs de meest hartstochtelijke republikein voor eventjes oranjegezind.

Recept biercocktail

4 Fabulous Fruit cocktail met mandarijn, wodka en champagne
ELLE Eten

Een oranje cocktail ontworpen voor ELLE Eten door Misja Vorstermans van de Fabulous Shakerboys. Met champagne. Moeten we je nog meer vertellen?

Recept Fabulous fruit cocktail

5 Paloma
Paloma

Una paloma blanca, naast een hit van George Baker, die de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaat, is dit ook de naam van de nationale cocktail van Mexico. Het recept kan wat rozig uitpakken, maar dat is geheel aan je grapefruit.

Recept paloma

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken