14x limo voor volwassenen

Doe eens gek en sla de alcohol een dagje over.

frisdrank voor volwassenen
Getty Images

Doe eens gek en sla de alcohol een dagje over. We tippen er veertien, die alleen al vanwege hun uiterlijk niet misstaan op bar of tafel.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Exota
Getty Images

Kent u deze nog-nog-nog: Exota is terug van weggeweest en in een feestelijk doch retro, nieuw pak gestoken. De prik van weleer is mierzoet, maar bevat minder suiker dan andere frisdranken en is volledig natuurlijk. En gezellig dat het eruitziet. Komt in de smaken cola, sinaasappel, priklimonade, pompelmoes, citroen, mandarijn, grenadine en pink. Exota wordt exclusief verkocht in de horeca en in speciaalzaken. Prijs per beugelfles 0,75L: € 3,90, exotafrisdrank.nl.

2 Agroposta
Getty Images

Agroposta is een natuurlijke limonadesiroop, verkrijgbaar in vijf verschillende smaken; vlierbloesem, framboos, lavendel, salie en citroen. De siropen worden geserveerd in bijzondere zakjes en zijn aangemengd met water precies voldoende voor één glas limonade. Agroposta limonade bevat natuurlijke ingrediënten, geen kleur- en smaakversterkers, geen conserveringsmiddelen en is glutenvrij.

Agroposta is verkrijgbaar bij meer dan 150 verkooppunten waaronder: de Bijenkorf, Dille & Kamille, Lindenhoff en Bilder & de Clerq. Kijk voor informatie over de verschillende smaken op Agroposta.nl.

3 Belvoir Fruit Farms Pressé
Getty Images

In de jaren zeventig startte Mary Manners, de vrouw van de oprichter van Belvoir Fruit Farms ‘Lord John Manners’, met het produceren van heerlijke siropen afkomstig van Elderflower en fruit. Vandaag de dag maakt Belvoir Fruit Farms een hele hoop heerlijke natuurlijke siropen, pressés en ‘fruit crushes’ van bloemen en fruit afkomstig van de boerderijen op het prachtige Lincolnshire landgoed in Engeland. Te koop in de supermarkt of bv. via Sterk Amsterdam.

4 Fentimans
Getty Images

De Curiousity Cola is een compleet eigenzinnige, ándere cola. Gebrouwen met 'the finest herbal-ingredients' (aldus Fentimans). De naam alleen al is het proberen waard. De smaak trouwens ook. Fentimans brouwt al zijn dranken zelf en dat zijn er heel wat, bevat geen kunstmatige toevoegingen, wel colanoten en gemberextract. O.a. te koop bij Foodelicious.

5 Bionade
Getty Images

Bionade wordt gebrouwen, van water en mout. Waarbij de moutsuiker niet wordt omgezet in alcohol maar in een (gezond) organisch zuur. De productie en ingrediënten zijn biologisch en het bevat minder suiker dan limonades. Bionade heeft een typische, licht bittere en fruitige smaak. Smaken: Vlierbes, Lychee, Kruiden en Gember & Sinaasappel. In verschillende (bio) supermarkten, natuurwinkels en bij Landmarkt.

6 Club-Mate
Getty Images

Club-Mate is naar eigen zeggen ‘verfrischend und aktiv’. Het is een opwekkende bruisende ijsthee van de (Zuid-Amerikaanse) mate-plant en jawel, een volwassen portie cafeïne. Het is even wennen, een ongewone maar prettige natuurlijke smaak. Een van hun reclameslogans luidt dan ook: ‘You’ll get used to it.’ Via bierenzo.nl

7 Naturfrisk
Getty Images

Naturfrisk wordt zonder suiker gemaakt in Denemarken met enkel biologische grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen. Verkrijgbaar in de smaken bitter lemon, citroen-limonade, cola, framboos, ginger ale, mint vlierbloesem. Te koop bij verschillende biologische supermarkten zoals Ekoplaza.

8 Fritz-Kola
Getty Images

Fritz-Kola is het helemaal bij onze oosterburen. Deze cola, geproduceerd door twee Duitse vrienden, heeft de maximaal toegestane hoeveelheid (natuurlijke) cafeïne. Fritz Kola en Fritz Limo bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zoals citroensap in plaats van citroenzuur en wordt duurzaam geproduceerd. Smaken als: Fritz Kola, Fritz Limo: citroen- en sinaasappel, Fritz Limo Meloen. Onder andere verkrijgbaar bij Landmarkt.nl.

9 Wostok limonade
Getty Images

Sparreboom met ginseng en kardemom of granaatappel met witte thee, venkel en anijs? De verwarrende combinaties van Wostok lijken bij het proeven ineens best logisch. De limonades zijn gebaseerd op oude Russische recepten en worden gemaakt zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Smaken: Granaatappel en Priklimonade. Onder andere verkrijgbaar bij landmarkt.nl.

10 Bos Ice Tea
Getty Images

Deze ijsthee uit Zuid-Afrika is gemaakt van biologische rooibos met een natuurlijk aroma, zonder cafeïne, kleurstoffen en rare e-nummers. Te koop in de smaken lemon, peach, apple, berry en lime & ginger. Nu verkrijgbaar bij geselecteerde horeca en in de super. www.bosicetea.com

11 Cornish Orchards Pressed Cox Bramley Cornish
Getty Images

In het mooie Cornwell zijn de appels voor dit sap geplukt, geblend en gebotteld. Dat moet wel lekker zijn. Te koop via Cornish Orchards.

12 Proviant
Getty Images

Proviant bestaat sinds 2009, toen drie Duitse vrienden in de Berlijnse wijk Kreutzberg limonade gingen maken naar oma's recept in hun eigen 'fruitfabriek'. De limonade wordt gemaakt op basis van biologische fruitsappen, citroensap, troebel appelsap en rabarber. Proviant is biologisch van a tot z en bestaat uit versgeperst sap, bruisend mineraalwater en een beetje rietsuiker. Te koop via b2bio.nl

13 Luscombe
Getty Images

Luscombe is een sympathiek bedrijf uit het Engelse Devon in Engeland. Ze maken naast biologische sappen ook cider en ginger beer. Kleurstoffen, conserveringsmiddelen, concentraten en andere narigheid komt er niet in. Oa te koop via Sterk Amsterdam.

14 Butcha
Butcha

Butcha is sinds dit jaar op de markt en deze kombucha wordt gebrouwen door chefs. Hun doel is om door middel van levende fermentatie de juiste balans tussen zoet, zuur, zout en bitters in de drank te krijgen. Dat is goed gelukt, als je het ons vraagt. Butcha is een verrassend non-alcoholisch alternatief in drie verschillende smaken: blood orange&bergamot, ginger&kaffir lime en hop&grapefruit. Te koop bij Marqt en online via Sterk Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken