Oud & Nieuw! De 10 beste bubbels

ELLE Etens Cru gaat eruit met een knal en begint 2016 met een bubbelbad.

Varnier fanniere
Archief Elle Eten

ELLE Etens Cru gaat eruit met een knal en begint 2016 met een bubbelbad. Dat hoeft niet per se champagne te zijn, want er zijn nog veel meer geweldige mousserende wijnen om je haar mee te wassen. Kijk maar!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dopff au Moulin – Cuvee Julien (Crémant)
Archief Elle Eten

Crémants zijn Franse bubbels die niet uit de streek Champagne komen. Je betaalt dus niet voor de naam, louter voor de inhoud. Dit is een geweldigecrémant d’Alsace van de bubbelspecialist daar; al jaren ons huisaperitief. Fris, fruitig en fizzy.

Dopff au Moulin – Cuvee Julien, € 17,99 bij Mitra

Terres Burgondes - Crémant de Bourgogne

Alles wat je moet weten voor een goede greep in de bubbelsectie >

2 Terres Burgondes - Crémant de Bourgogne
Archief Elle Eten

Jammer toch dat hier geen ‘champagne’ op mag staan, want dan zou niemand meer aarzelen om deze mooie fles direct met dozen in te slaan. Ze is veel te bescheiden voor wat ze je geeft. Lief, mooi bubbelmeisje.

Terres Burgondes - Crémant de Bourgogne, € 12,50 bij Hema

3 Alice Beaufort - Le Petit Beaufort 2011 (Crémant)
Archief Elle Eten

Bijna champagne, want wordt 7 km van de appellationsgrens gemaakt. Net zo lekker uiteraard en ook nog eens een vin naturel, zonder sulfiet. Een Vintage Extra Brut, dus bijzonder (en) droog.

Alice Beaufort - Le Petit Beaufort 2011, € 27,50 bolomey.nl

4 Pares Balta - Cava brut (Cava)
Archief Elle Eten

Cava wordt dus wél net zoals champagne gemaakt, en prosecco dus niet. Proef nou toch eens deze parel uit de Penedes! Prachtige appels én peren. Vergelijken is dus helemaal niet nodig.

Pares Balta - Cava brut, € 13,95 online bij Anfors

5 Billecart-Salmon - Blanc de Blancs (Champagne)
Archief Elle Eten

Een zeer geliefd huis bij de incrowd. Deze ‘wit van witten’ is gemaakt van chardonnay uit vijf Grand Cru wijngaarden in de Côte des Blancs. Het neusje van de zalm.

Billecart-Salmon - Blanc de Blancs, € 69,95 bij De Gouden Ton

6 Laurent-Perrier Cuvee Rosé Brut (Champagne)
Archief Elle Eten

Zo olijk als het leuke bolle flesje oogt, zo verfijnd zijn de smaken van deze blozende dame. ‘Klasse’ is het woord dat je zoekt. Rustig zitten en goed opletten. Zo mooi!

Laurent-Perrier Cuvee Rosé Brut, € 78,75 van Wijnkoperij Kwast

7 Palmer & Co - Brut Magnum (Champagne)
Archief Elle Eten

Koop eens een magnum, een groter formaat fles geeft champagne namelijk frisheid en mooiere bubbels. En het komt sowieso wel op. Deze heeft een briljante prijs-kwaliteitsverhouding.

Palmer & Co - Brut Magnum, € 79,95 bij De Gouden Ton

8 Varnier-Fannière - Demi Sec (Champagne)
Archief Elle Eten

Een ‘boutique’-champagne bij de leukste champagnewinkel online. Maakt niet uit wat je daar koopt, het is allemaal even mooi. Wij kozen voor deze demi-sec, die laat zien dat een beetje suiker echt héééééérlijk kan zijn.

Varnier-Fannière - Demi Sec, € 32 bij claraschampagnes.nl

9 Jacob’s Creek - Sparkling chardonnay pinot noir
Archief Elle Eten

Tip voor als je bij de super opeens bedenkt dat het vanavond oudjaar is. Want ze doen dat toch goed, die grote merkjongens uit Australië. In deze prijsklasse is dit een gouden greep. Echt een goeie mousserende wijn.

Jacob’s Creek - Sparkling chardonnay pinot noir, € 10,99 bij Albert Heijn

10 Pongrácz - Rosé
Archief Elle Eten

Een ‘cap classique’ (term voor champagnemethode in Zuid-Afrika) van J.C. Le Roux, een blingbling riviera-maison-style wijnhuis in Stellenbosch. Maakt allemaal niet uit: perfecte roze feestchampagne. Géén niemendalletje en vaste gast op onze verjaardag.

Pongrácz - Rosé, € 13,99 bij Gall & Gall

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken