Dit zijn de 6 beste gins volgens drank-expert Mister Cocktail

‘Mister Cocktail’ Albert van Beeck Calkoen is organisator van de Amsterdam Cocktail Week (deze week!) en oprichter van MisterCocktail.nl. Hij tips een paar van de beste gins.

restaurants-rotterdam
FacebookSeoul Sista

‘Mister Cocktail’ Albert van Beeck Calkoen is organisator van de Amsterdam Cocktail Week (deze week!) en oprichter van MisterCocktail.nl. Hij tips een paar van de beste gins.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gin blijft een trend
-

Van Beeck Calkoen: ‘Gin is een geweldig product. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week hebben we 16 deelnemende ginmerken en dat zegt natuurlijk wel genoeg. De gintrend begon bij de cocktailbars, breidde zich langzaam uit naar de ‘buurtbarren’ en is inmiddels populairder dan ooit.’

‘De volgende gins hebben qua garnituur weinig nodig. Eén simpele garnituur is genoeg. Vooral met de klassieke London Dry Gins moet je niet te veel rotzooien en een simpele garnituur kiezen.’Alstu! De favoriete gins van Albert, inclusief de perfect serve.

2 Bombay Sapphire
-

Albert: 'De Bombay Sapphire blijft één van mijn favoriete klassiekers. Een mooie lichte London Dry Gin, die het best te combineren is met een Fever Tree Indian Tonic en een klassieke garnituur als limoen of citroen.'

GIN: Bombay Sapphire East
TONIC: Fever Tree Indian Tonic
GARNITUUR: Limoen of citroen

3 Sipsmith
-

Albert: ‘De Sipsmith vind ik ook een geweldige klassieker. Dit ginmerk heeft de craft gins weer op de markt gezet. Ook een klassieke London Dry Gin die je tevens het beste op klassieke wijze kunt serveren met een Fever Tree Indian Tonic en een klassieke garnituur, zoals limoen of citroen.’

GIN: Sipsmith
TONIC: Fever Tree Indian Tonic
GARNITUUR: Limoen of citroen

4 Gin mare
-

Albert: ‘De Gin Mare is een moderne gin met een uitgesproken mediterrane smaak. Door botanicals als basilicum, rozemarijn en olijven, valt deze in een hele andere categorie dan de klassiekers. Een zachte tonic, zoals de 1724, past hier het beste bij, omdat de smaak al uitgesproken genoeg is. Perfect met een paar blaadjes basilicum.’

GIN: Gin Mare
TONIC: 1724
GARNITUUR: Basilicum

5 Monkey 47
-

Albert: 'Monkey 47 is een gin uit het Zwarte Woud in Duitsland, met 47 botanicals. Deze gin heeft daarom een wat complexere smaak. En kun je het beste serveren met een mediterrane tonic of een tonic met vlierbloesem. Heerlijk met citroengras als garnering.'

GIN: Monkey 47
TONIC: Mediterrane tonic of vlierbloesemtonic
GARNITUUR: Citroengras

6 Catz Gin
-

Albert: ‘Catz Gin is een Nederlandse nieuwkomer op de ginmarkt. De fles is geïnspireerd op de klassieke jeneverflessen. En omdat citroen in deze gin goed naar voren komt, is een wat zoetere tonic de beste keus. Bijvoorbeeld een tonic als East Imperial Burma. Geserveerd met sinaasappelschillen of partjes sinaasappel komt deze gin het beste tot zijn recht.’

GIN: Catz
TONIC: East Imperial Burma
GARNITUUR: Sinaasappelschillen of partjes sinaasappel

7 Boomsma gin
-

Albert: ‘Ook Boomsma is een nieuwkomer op de ginmarkt. Het merk dat al jaren bekend staat om de Friese Beerenburger heeft nu ook een bijzondere gin geproduceerd. Een Friese gin met een hele typische smaak, geïnspireerd op de botanicals van de Friese Beerenburger. Deze gin heeft weinig nodig en past het beste bij een wat drogere tonic zoals Fentimans. De Boomsma gin kun je het beste garneren met appel of blauwe bessen.

GIN: Boomsma
TONIC: Fentimans
GARNITUUR: Appel of blauwe bessen

8 Mister Cocktail’s favoriete plekken voor gin
-

Mister Cocktail’s favoriete plekken voor gin

Albert: ‘Hier is de gin-tonic groot geworden!’

Tunes Bar, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Bar Botanique, Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

Albert: ‘Een van de eerste buurtbars die begon met een heel uitgebreid G&T-menu’

Razmataz, Hugo de Grootplein 7 - 15, Amsterdam

Bar Basquiat, Javastraat88, Amsterdam

Albert: ‘Een super mooie plek met een fijn terras.’

Lion Noir, Reguliersdwarsstraat 28, Amsterdam

Walter's Woodburry Bar, Javastraat 42, Amsterdam

Albert : ‘Ook bij C aan de Wibautstraat kun je lekker op het grote terras zitten’>

Restaurant C, Wibautstraat 125, Amsterdam

De Ebeling, Overtoom 52, Amsterdam

9 Amsterdam Cocktail Week
-

Een week lang staat Amsterdam in het teken van cocktails. Bij 50 bars in Amsterdam kun je workshops volgen om de kunst van het cocktailshaken onder de knie krijgen. De week is een initiatief van topstukken uit de cocktailwereld, waaronder Tess Posthumus (beste cocktailshaker van de wereld in 2015), Kevin Kroon (beste bartender van Nederland in 2016) en Mister Cocktail Albert van Beeck Calkoen. Skip je liever de alcohol? Geen probleem: elke deelnemende bar serveert ook non-alcoholische cocktails.

Hier vind je de rest van het programma >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken