6 makkelijke mocktailrecepten van bekende bartenders

Die verder gaan dan soda met een stukje fruit.

makkelijke mocktail recepten
Tracey Kusiewicz/Foodie PhotographyGetty Images

Niet-drinkers moesten het tot voor kort vaak doen met saaie alternatieven met een te hoog suikergehalte. Deze makkelijke mocktails van bekende bartenders gaan een stapje verder, zonder te ingewikkeld te worden.

#1 Virgin Mary mule

Deze basic virgin cocktail van bartender Tess Posthumus komt uit haar boek ‘Cocktails met Tess’

Makkelijk | 1 mocktail | 5 min bereidingstijd

  • Limoensap 20 ml
  • Verse munt 6 blaadjes
  • Komkommer 2 schijfjes
  • Gemberbier 120 ml

    Recept

    1. Vul een tumbler (of koperen moscow mule mug) met ijsblokjes. Schenk hier het limoensap bij, voeg de muntblaadjes en komkommer toe. Top met gemberbier, roer kort en garneer met een takje munt en een schijfje komkommer.

      #2 Golden Sour

      De prijswinnende gouden alcoholvrije sour van bartender Tess Posthumus, met een verrassend venijnig randje.

      Te doen | 1 mocktail | 5 min bereidingstijd

      • Gele paprika 1/2
      • Vers sinaasappelsap 40 ml
      • Vers citroensap 20 ml
      • Chilli infused suikersiroop 20 ml
      • Eiwit 1
      • Orange bitters scheutje
      • Gele paprika stukje, ter garnering
      • Rode paprika stukje, ter garnering

        Recept

        Muddle (kneus) de paprika, voeg de overige ingrediënten toe en shake met één ijsblokje. Wanneer deze niet meer te horen is, open de shaker, vul volledig met ijsblokjes en shake nog een keer hard. Zeef (fine strain) in een met ijsblokjes gevuld wijnglas en garneer met een stukje paprika en rode peper.

        #3 Virgin koffiecocktail cold violet java

        Bartender Jarl de Vries creëerde voor ELLE Eten een mooie alcoholvrije koffiecocktail.

        Makkelijk | 1 mocktail | 10 min bereidingstijd (+ 10 minuten wachttijd)

        • Koffie 70 ml
        • Monin-perziksiroop 10 ml
        • Monin-viooltjessiroop 5 ml
        • Monin-vanillesiroop 5 ml
        • Melk

          Recept

          1. Zet een kop filterkoffie. Aanrader is de Aroma van Fair Trade Original, verkrijgbaar in de supermarkt. Koel de koffie in de koelkast. Schenk na koeling 70 ml koffie, 10 ml Monin-perziksiroop en 5 ml Monin-viooltjessiroop in een shaker. Koel een cocktailglas met ijs en verwarm wat melk tot ongeveer 65 graden.
          2. Maak met een garde schuim van de warme melk en voeg 5 ml Monin-vanillesiroop toe. Vul de shaker met ijs, shake de koffie met siropen zo’n 10 seconden hard en schenk gezeefd in het voorgekoelde Martini-glas. Schep voorzichtig de opgeschuimde warme melk als een deken op de koffie.
          3. Garneer de cocktail met een viooltje. Proost!

            #4 Virgin strawberry & basil

            Makkelijk | 1 mocktail | 5 min bereidingstijd

            • Blaadjes basilicum 8 plus extra
            • Verse aardbeien 6 plus extra, schoongemaakt
            • Citroensap 25 ml
            • Suikersiroop (2:1) 20 ml
            • Sodawater 30-50 ml

              Recept

              1. Kneus het basilicum met kracht in een mixing glass, kneus vervolgens de aardbeien. Schenk hierbij het citroensap en de suikerstroop en shake met ijs.
              2. Schenk en zeef (fine strain) in een tumblerglas gevuld met ijs, top af met sodawater en garneer met een aardbei en een blaadje basilicum.

                #5 Salty Sencha Paloma 0,0%

                ‘Deze alcoholvrije cocktail laat goed zien wat zout kan doen, de citrustonen spatten je tegemoet, de bittere tonen van de koude thee en grapefruit worden afgezwakt en de tonen van citroengras en agave komen naar boven,’ vertelt bedenker Milos Stanisic.

                Makkelijk | 1 mocktail | 5 min bereidingstijd (+10 minuten wachttijd)

                • Sencha-thee met citroengras 50 ml
                • Sap van 1 limoen
                • Agavesiroop 15 ml
                • Ting grapefruitsoda 100 ml
                • Zoutoplossing* 1 scheutje

                  Recept

                  1. *Maak de zoutoplossing: meng 20 g fijngemalen zeezout met 80 ml heet water in
                    een mok. Laat afkoelen en bewaar in een klein flesje (wat ze in het Engels een dash
                    bottle
                    noemen). Is enkele weken houdbaar, schud goed voor gebruik.
                  2. Schenk alle ingrediënten in een longdrinkglas gevuld met ijs, roer goed, top met de
                    grapefruitsoda en roer nog eens. Garneer met een partje grapefruit.

                    #6 Royal Gramma

                    De Royal Gramma is ontwikkeld door Rachel Bonnewell van Rosalia's Menagerie. Royal Gramma is een klein koraalvisje met fantastische kleuren. Hij staat symbool voor deze cocktail. Een non-alcoholische cocktail met een knal van een smaak. De Duitse, alcoholvrije, sprankelende Rotkäppchen-wijn geeft de cocktail dezelfde frisse smaak als van een sekt of champagne, en combineert mooi met de zoete, scherpe en pittige smaak van de andere ingrediënten. Een feestelijke cocktail, zonder de alcohol.’

                    Makkelijk | 1 mocktail | 5 minuten (+10 min wachttijd)

                    • Cranberrysap ongezoet 40 ml (bijv. ’s Lands Beste)
                    • Honingwater 20 ml (1:1 heet water met honing mengen, laten afkoelen en gekoeld bewaren)
                    • Tabasco 2 scheutjes
                    • Blauwebessenjam 1 kleine tl
                    • Rotkäppchen alcholvrij wit om te toppen

                      Recept

                      1. Schenk alle ingrediënten met uitzondering van Rottkäpchen in een shaker gevuld met ijs. Shake, schenk uit en zeef in een gekoeld coupeglas. Top met de Rotkäppchen.
                        This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
                        Advertentie - Lees hieronder verder
                        Meer van Drinken