Amsterdams merk zet jonge jenever (terug) op de kaart met deze toffe commercial

Move over gin, kom maar door met de jonge jenever!

jajem jenever
Jajem

De afgelopen paar jaar kon je niet om de gin-tonic heen. Dronken we vroeger nog braaf Gordon's Dry Gin met mierzoete Schwepp's tonic in een longdringklas, kun je nu geen kroeg meer in zonder de wel doordachte gin-tonic combinaties met dito garnituren. Daar komt wellicht verandering in, want met deze toffe commercial willen de jongens van het Amsterdamse Jajem jonge jenever weer op de kaart zetten.

Jonge jenever for president

Jonge jenever is natuurlijk nooit écht van de kaart afgegaan, maar heeft wel al jaar en dag het imago van een verstofte opa in de kroeg. Achter de vitrage, pinda's erbij en met een biertje ernaast om het compleet te maken. Niets hips aan, zou je denken.

Tot nu, want de jongens van Jajem willen daar verandering in brengen. Het team, dat onder andere verantwoordelijk is voor de gezellige Kopstootbar bij het Leidseplein, de Tulp en natuurlijk zomerhit Sammie Sangria, bracht een paar jaar geleden al Jajem op de markt.

Samen met een professionele distilleerderij ontwikkelden ze de jonge jenever Jajem. Niet te bitter en zwaar zoals we die vaak gewend zijn, maar juist écht jong en zacht van smaak. Met tonen van citroengras, hibiscus en vlierbloesem. En: hij is ook nog eens biologisch!

Wat is (jonge) jenever?

Nu we het er toch over hebben: weet jij nog wat jenever precies is? Jenever is een drank gemaakt van moutwijn met extracten van de jeneverbes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er nauwelijks meer graan om moutwijn van te maken, dus vervingen ze de basis voor (een deel) ethanol. Klinkt eng, is het niet. Het is vooral een stuk neutraler van smaak dan moutwijn, wat sommigen juist weer veel lekkerder vinden in hun jenever.

En wat is jonge jenever dan? Dat is eigenlijk heel simpel: zit er maximaal 35% moutwijn in, dan noem je het jonge jenever. Bevat het juist meer dan dat percentage moutwijn, dan zeg je oude jenever.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Commercial met sterrenkast

Om het genot van een glaasje jenever nog beter te kunnen delen en ook een jongere generatie aan te spreken, maakte Jajem een commercial. En wat voor een! In de heerlijke video met de naam Gajes zie je onder andere Hugo Koolschijn, dé bekende Nederlandse acteur. Wij krijgen meteen zin om de (Kopstoot)bar in te duiken en een borrel te bestellen, doe je mee?

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken