Ginger gin fizz: dé cocktail met gin voor tijdens de feestdagen

Weer eens wat anders dan champagne tijdens de feestdagen.

drink, alcohol, bottle, still life, liqueur, still life photography, glass bottle, alcoholic beverage, distilled beverage, wine bottle,
Hendrick's

Feestelijk moment, maar geen zin om voor de gangbare weg te kiezen? Hendrick's Gin vroeg ELLE Eten-redacteur Sophie naar haar favoriete cocktail met de premium gin uit Schotland.

Favoriete Hendrick's Gin serving

Sophie: 'Oud en nieuw associeer ik met bubbels. Een flesje champagne ontkurken is dan natuurlijk leuk, maar een hele avond zal ik daar niet op teren. Op gin kan dat daarentegen wel. Al blijft een gin-tonic voor mij een optie die altijd goed is, tijdens een feestje pak ik liever wat meer uit.

Mijn zelfverzonnen fizz heeft een lekkere bubbel en leent zich goed als alternatief op champagne tijdens een oud en nieuw-feestje. Hij is ontstaan gedurende een soort trial and error-proces, waarin ik een aantal van mijn favoriete ingrediënten wilde combineren met de eigenschappen van Hendrick's. Eigenzinnig dus, fris en natuurlijk met komkommer.

Het resultaat: een gin fizz met gember, limoen en komkommersap. Die ik omdoopte tot ginger gin fizz, want dat bekt zo lekker. Nu ben ik geen bartender, maar gewoon een liefhebber van een drankje.

Voel je dus vooral vrij om de hoeveelheden iets aan te passen - deze is ten slotte naar mijn persoonlijke smaak gemaakt. Maar geloof me, met de combinatie van ingrediënten zit het in ieder geval snor. '

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 portie
Totale Tijd: 0 uur 5 minuten
Ingrediënten
1/4

komkommer

50

Hendrick's gin 

80

soda water

25

limoensap

15

gembersiroop

Bereidingswijze
  1. Snijd de komkommer in plakjes. 
  2. Vul een gin-tonicglas met ijsblokjes en overgiet met de gin, gembersiroop, limoensap en sodawater.  
  3. Roer voorzichtig met een lange lepel en garneer met de komkommer.  

Hendrick's Gin

Hendrick's Gin wordt gedestilleerd in Schotland op basis van elf van de meest bijzondere botanicals uit alle hoeken van de wereld. De premium gin is daarnaast verrijkt met infusies van komkommer en rozenblaadjes en heeft daardoor een fris en bloemig karakter. Kortom, de perfecte drank om het nieuwe jaar stijlvol in te luiden en het ultieme cadeau voor de decemberdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst