Deze gin-cocktail is een ideaal alternatief voor bubbels

Weer eens wat anders dan champagne tijdens de feestdagen.

image
Hendrick's

Feestelijk moment, maar geen zin om voor de gangbare weg te kiezen? Hendrick's Gin vroeg ELLE Eten-redacteur Sophie naar haar favoriete cocktail met de premium gin uit Schotland.

Favoriete Hendrick's Gin serving

Sophie: 'Oud en nieuw associeer ik met bubbels. Een flesje champagne ontkurken is dan natuurlijk leuk, maar een hele avond zal ik daar niet op teren. Op gin kan dat daarentegen wel. Al blijft een gin-tonic voor mij een optie die altijd goed is, tijdens een feestje pak ik liever wat meer uit. Mijn zelfverzonnen fizz heeft een lekkere bubbel, en leent zich goed als alternatief op champagne tijdens een oud en nieuw-feestje. Hij is ontstaan gedurende een soort trial and error-proces, waarin ik een aantal van mijn favoriete ingrediënten wilde combineren met de eigenschappen van Hendrick's. Eigenzinnig dus, fris en natuurlijk met komkommer.'

image
Hendrick's Gin

Ginger gin fizz

'Het resultaat: een gin fizz met gember, limoen en komkommersap. Die ik omdoopte tot ginger gin fizz, want dat bekt zo lekker. Nu ben ik geen bartender, maar gewoon een liefhebber van een drankje. Voel je dus vooral vrij om de hoeveelheden iets aan te passen - deze is ten slotte naar mijn persoonlijke smaak gemaakt. Maar geloof me, met de combinatie van ingrediënten zit het in ieder geval snor. '

Recept voor ginger gin fizz

Ingrediënten

50 ml Hendrick's Gin
80 ml sodawater
1 komkommer
1/2 limoen voor ongeveer 25 milliliter sap
15 ml gembersiroop

Bereiding

  1. Schil de komkommer, snij in grove stukken en pureer in een hoog glas met een staafmixer. Zeef de pulp en bewaar het komkommersap.
  2. Vul een longdrinkglas met ijs en mix alle ingrediënten met ongeveer 30 milliliter van het komkommersap. Garneer met wat komkommer, gember of een schijfje limoen.

    Hendrick's Gin

    Hendrick's Gin wordt gedestilleerd in Schotland op basis van elf van de meest bijzondere botanicals uit alle hoeken van de wereld. De premium gin is daarnaast verrijkt met infusies van komkommer en rozenblaadjes en heeft daardoor een fris en bloemig karakter. Kortom, de perfecte drank om het nieuwe jaar stijlvol in te luiden en het ultieme cadeau voor de decemberdagen.

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Drinken