Etentje? 5x perfecte foodpairing met wijn

En als bonus 5 lekkere doordrinkwijnen voor wie daar juist helemaal geen zin in heeft.

Foodpairing winepairing doordrinkwijnen
Casa Ferreirinha

De tijd van lange winteravonden vol etentjes staat voor de deur. Etentjes in vrijwillig kader of licht verplicht, een goede wijn is altijd welkom. Welke kies je wanneer? We hebben de perfecte gids, met als bonus ook nog een lijstje lekkere doordrinkwijnen - voor als je helemaal geen zin hebt in al dat gedoe per gerecht. En, alsof dat niet genoeg is, hebben we ook nog een heel fijne winactie.

Wijn bij visgerechten

De Casa Ferreirinha - Vinha Grande Douro White is een lichtkruidige droge witte wijn met lichte houtrijping. Héél lekker bij gegrilde zeebaars, gerookte zalm, oesters, maar ook bij kip met citroen uit de oven, quiches, gerijpte geitenkaasjes en milde Aziatische visgerechten.

Wijn bij wild, gegrild vlees en rijke pastagerechten

De Callabriga Douro Red van Casa Ferreirinha is een echte winterse rode wijn; kruidig en smaakvol. Die kan wel op tegen de rijke smaak van rokerig gegrild vlees. Karaffeer deze volle wijn zodat-ie wat ruimte krijgt om te luchten. Nog een topper bij winterse kost, rood vlees en harde kazen is de Orion Primitivo van Masseria Li Veli. Een volle ‘zondoorstoofde’ rode wijn met een goede balans in kruidigheid en friszuur roodfruit. Proost op het najaar!

Wijn bij gevogelte en paddestoelen

Bij gevogelte, wit vlees, paddestoelen, maar ook bij patés en terrines vullen we onze glazen met de Alois Lageder pinot grigio. Het meeweken van de schillen tijdens de vergisting van de druiven geeft een rijke smaak bomvol aroma’s van bloemen en specerijen. Dat geeft trouwens ook die mooie heldergele strogele kleur. Nóg een reden om die glazen vol te schenken.

Wijn bij Mediterrane gerechten

Voor deze aromatische rode wijn van honderd procent tempranillodruiven worden alleen druiven van minstens vijfentwintig jaar oude wijnstokken gebruikt. De Artadi Viñas de Gain en smaakvolle Mediterrane gerechten brengen het beste in elkaar naar boven. En hadden we al gezegd dat Artadi Viñas de Gain ook heel goed past bij Spaanse kazen?

5x doordrinkwijn

Laat het allemaal los met deze vijf wijnen die altijd kunnen. Liefhebbers van wit gaan voor Casa Ferreirinha - Planalto Douro White; droog en vol citrus met een fijne ziltige afdronk. Is het tijd voor bubbels? Pere Ventura – Tresor is een mousserende cava met smaaktonen van acacia, vruchtentaartjes (!) en toast. Of ga voor de mousserende sauvignon blanc van Steenberg. De frisse tropische smaaktonen doen je letterlijk opleven.

Afsluiten met een glas rood? Dat kan met de merlot van La Croix de la Residence, vol smaak van kersen en zwarte bessen of met de soepele robijnrode Casa Ferreirinha – Esteva Douro Red; kruidig en elegant.

Wijnglas-proeverij

Wil je zelf ervaren welke wijnen lekker doordrinken, of juist perfect zijn te combineren per dinergang? Op donderdag 28 november organiseert Wijnkoperij De Gouden Ton een wijnglas-proeverij in hotel The Grand in Amsterdam. Maximilian Riedel geeft een proeverij waar vier verschillende wijnen worden geproefd uit vier verschillende Riedel-wijnglazen. Riedel maakt unieke wijnglazen, die stuk voorstuk geschikt zijn voor een eigen type druivenras. Niet je standaard proeverij. Als extraatje krijg je vier wijnglazen waaruit geproefd is mee naar huis. Meer informatie vind je via De Gouden Ton.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken