Slush puppy voor volwassenen: zo maak je frosé op het strand

Het ijskoude zomerdrankje kun je namelijk maken zonder machine, op je badhanddoek.

recept frose
bhofack2Getty Images

Ja! De zomer in Nederland krijgt toch nog een vervolg. Dus: bikini weer uit de kast en volladen die picknickmand. In onze eeuwige zoektocht naar lekkere drankjes, stuitten we weer eens op de frosé. En laat deze roze schone nou uitgerekend het perfecte bevroren drankje zijn voor bij je etentje op het strand of in het park. Wat helemaal handig is? Je kunt 'm op locatie maken.

IJskoude rosé

Natuurlijk ken je rosé. De roze godendrank die het allerlekkerst smaakt in de zon op een terras, het liefst direct vanuit de vriezer geserveerd. Wat ons betreft kan een glas rosé niet koud genoeg zijn, dus de frosétrend halen we met liefde weer omhoog. We serveren: de slush puppy voor volwassenen.

Slush puppy zonder machine

Dat idee klinkt misschien goed, maar de uitvoering verliep iets minder soepel. Want wijn invriezen is tot daar aan toe, maar hoe vergruis je dat vervolgens? Met het keiharde roze blok waar de wijn na het overschenken in Tupperwarebakje in veranderd was, bleek weinig te beginnen. En de pikhouweel hebben we, voor onze eigen veiligheid, maar in de schuur gelaten. Opnieuw proberen en elk uur naar de vriezer lopen om met een vork door de wijn te gaan, bleek ook een hopeloos plan. En toen we van de wijn ijsklontjes maakten, protesteerde de keukenmachine vervolgens bij elke poging om het te vergruizen. Dit moet anders, dachten wij.

Recept voor frosé op het strand

En zo stuitten we bij toeval op een artikel over frosé waarin de schrijfster aan de slag ging met ziplock-zakjes. Geniaal, want daardoor heb je geen geknoei én je kunt het drankje heel makkelijk meenemen naar een zonnige locatie. Sterker nog: je kunt de frosé ter plekke maken. Je hebt namelijk geen keukenmachine nodig voor dit recept. De benodigdheden: ziplock-zakjes, rosé, ijsklontjes, zout en een doek.

How to

Aan de slag. Je vult een ziplock-zakje met rosé met de inhoud van een wijnglas, en laat zoveel mogelijk lucht vrij. Dit zakje stop je ín een tweede ziplock-zakje, gevuld met ijsklontjes. Hier strooi je een handvol zout over - zo wordt ijs nog kouder - en sluit je af. Wikkel de boel in een doek zodat je handen niet bevriezen, en begin aan het zware werk: schudden tot de rosé frosé wordt. Stappenplan nodig? Dat vind je in het Engels terug via Food52.

Bron: Food52

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken