Dit is waarom je ziek wordt als je net terugkomt van vakantie

En misschien nog wel belangrijker, zo voorkom je het.

Reden ziek vakantie - Dit is waarom je ziek wordt na je vakantie
Michael MarquandGetty Images

Het is zomervakantie, en dat betekent dat het tijd is om de koffers te pakken voor een reis naar de zon. Maar of je nu een weekend naar Barcelona gaat of maanden gaat reizen in Azië, op de een of andere manier lijk je altijd met griep thuis te komen.

Zul je zien dat je net terugkomt van een relaxte vakantie op Bali, word je opeens ziek, zwak en misselijk als je voet op Nederlandse bodem zet. Hoe dat komt vraag je? We leggen uit.

Ziek na vakantie?

Het blijkt een bekend probleem. In een artikel van Greatist, legt apotheker Inna Lukyanovsky uit dat er iedere zomer veel patiënten binnenkomen die net op vakantie zijn geweest. En dat óndanks dat de meeste vakantiegangers de vakantie hebben doorgebracht aan het strand met een cocktail in de hand en eindeloos veel middagdutjes.

Een vreemde zaak dus, dat veel mensen plots ziek worden als ze thuiskomen. Althans, dat zou je denken. In werkelijkheid is de oorzaak van de post-vakantie-griep een stuk logischer dan gedacht.

Happy Hour zorgt voor de iets minder happy post-vakantie-griep

Het fijnste aan de zomervakantie? Dat je de volgende dag tot aan de middag kan uitslapen, en een kater helemaal niet uit maakt. Die slaap je er wel tijdens de siësta wel uit toch? Ware het niet dat de befaamde Happy Hours en de flessen cava ervoor zorgen dat je je thuis toch een stuk minder lekker voelt dan aan het strand.

'Door het overmatige gebuik van alcohol word je imuunsysteem zwakker en loop je eerder een virus op,' zegt Lukyanovsky in het artikel. 'En dat merk je pas, juist, als je thuis bent.'

Hoe je dit oplost zonder je gratis tweede cocktail af te slaan? Drink voor ieder glas alcohol óók een glas water. Heb je dan tóch een kater te pakken? Lees hier hoe je er zo snel mogelijk weer van af komt.

Bron: Greatist

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken