Theeleut opgelet! 5 theerecepten met gember

Thee met gember saai? Niet met deze variaties.

gemberthee
Westend61Getty Images

Na muntthee wordt nu gemberthee veelvuldig besteld op de terrassen. En ook thuis genieten we graag van deze kop thee met pit. Maar eerlijkheid gebied te zeggen, dat zelfs een kop gemberthee weleens gaat vervelen. Hoog tijd voor variatie.

1. Gember en sinaasappel

Onze absolute favoriet, want de sinaasappel maakt de thee wat frisser en de gember wat minder scherp. En vergeet al die andere citrusvruchten niet: citroen, grapefruit, bloedsinaasappel of limoen. Alles kan.

Ingrediënten
Per glas

1 (saté)prikker
4 kleine plakjes gember
3 schijfjes sinaasappel
heet water
eventueel wat honing

Bereiding
Pak een (saté)prikker en rijg daaraan de plakjes gember en schijfjes sinaasappel.

Leg de prikker met gember en sinaasappel in het glas en vul aan met theewater.

Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.

Voeg eventueel nog wat honing toe.

2. Gember en kaneel

Kaneel past bijna overal bij, zo ook perfect bij gember.

Ingrediënten
Per glas

4 kleine plakjes gember
1 kaneelstokje
heet water
eventueel honing

Bereiding
Vul een longdrinkglas met de gember en het kaneelstokje.

Schenk het theewater erbij.

Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.

Voeg eventueel nog wat honing toe.

3. Gember en ananas

Voor een tropisch tintje voeg je ananas toe aan je thee.

Ingrediënten
Per glas

1 (saté)prikker
4 kleine plakjes gember
2 plakken verse ananas
heet water
eventueel honing

Bereiding
Pak een (saté)prikker en rijg daaraan de plakjes gember en ananas.

Leg de prikker met gember en ananas in het glas en vul aan met theewater.

Roer even kort door en laat twee minuten trekken.

Voeg eventueel nog wat honing toe.

4. Gember en kardemom

Mediterraanser gaat het niet worden. Hoewel: steranijs is ook een fijne toevoeging.

Ingrediënten
Per glas

4 kleine plakjes gember
4 kardemompeulen
heet water
eventueel een snufje kaneel of honing

Bereiding
Vul een longdrinkglas met de gember en de kardemompeulen.

Schenk het theewater erbij.
Roer kort door en laat twee minuten trekken.

En voeg eventueel nog een snufje kaneel toe of wat honing.

5. Gember en munt

Meestal drink je ze apart, maar wist je dat dit eigenlijk een gouden duo is?

Ingrediënten
Per glas

4 kleine plakjes gember
2 takjes verse munt
heet water
eventueel honing

Bereiding
Vul een longdrinkglas met de gember en munt.

Schenk het theewater erbij.
Roer kort door en laat twee minuten trekken.

En voeg eventueel nog wat honing toe naar smaak.

Tip! Laat je gemberthee niet te lang staan, want dan kan het héél spicy worden! Je kunt er ook voor kiezen de gember na een paar minuten uit de thee te halen. Het makkelijkst is dan om de gember aan een prikker te rijgen, zodat je de stukjes gember er niet stuk voor stuk uit hoeft te vissen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken