Theeleut opgelet! 8 theerecepten met gember

Gember in thee saai? Niet met deze variaties. Van sinaasappel en kaneel tot ananas: wij zetten een aantal – soms verrassende – favorieten op een rij.

gemberthee
Westend61Getty Images

Gemberthee is een geliefd drankje op zowel het terras als thuis. Maar hoe gebruik je gember in je thee? Moet je gember bijvoorbeeld eerst schillen? Het is niet per se nodig, maar het heeft vaak wel de voorkeur. De schil kan namelijk wat bitter smaken. En hoeveel gember doe je dan in je thee? Smaken verschillen, maar vier dunne plakjes zijn vaak pittig genoeg. En dan is gember ook nog eens best gezond.

Ziehier acht fijne thee-combi’s met gember op een rij

  1. Met sinaasappel
  2. Met kaneel
  3. Met ananas
  4. Met citroen
  5. Met kardemom
  6. Met kurkuma
  7. Met munt
  8. Met groene thee

    1. Gember en sinaasappel

    Dit is onze absolute favoriet: de sinaasappel maakt de thee wat frisser en de gember wat minder scherp.

    Ingrediënten per glas

    • 1 (saté)prikker
    • 4 kleine plakjes gember
    • 3 schijfjes sinaasappel
    • heet water
    • eventueel honing

      Bereiding

      1. Pak een (saté)prikker en rijg daaraan de plakjes gember en schijfjes sinaasappel.
      2. Leg de prikker met gember en sinaasappel in het glas en vul aan met theewater.
      3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
      4. Ben je een zoetekauw? Een vleugje honing it is.

        2. Gember en kaneel

        Als één kruid overal bijpast, is het kaneel. Zo ook bij gember.

        Ingrediënten per glas

        • 4 kleine plakjes gember
        • 1 kaneelstokje
        • heet water
        • eventueel honing

          Bereiding

          1. Vul een longdrinkglas met de gember en het kaneelstokje.
          2. Schenk het theewater erbij.
          3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
          4. Ben je een zoetekauw? Doe er een vleugje honing bij.

            Waarom je thee met kaneel moet drinken bij kou.

            3. Gember en ananas

            Voeg een tropisch tintje toe aan je thee met ananas. Lekker zomers!

            Ingrediënten per glas

            • 1 (saté)prikker
            • 4 kleine plakjes gember
            • 2 plakken verse ananas
            • heet water
            • eventueel honing

              Bereiding

              1. Pak een (saté)prikkeren rijg daaraan de plakjes gember en ananas
              2. Leg de prikker met gember en ananas in het glas en vul aan met theewater.
              3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
              4. Ben je een zoetekauw? Een vleugje honing it is.
                This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

                4. Gember citroen thee

                Net als sinaasappel maakt citroen de gember een tandje minder scherp. Dit kun je óók afwisselen met bijvoorbeeld grapefruit of limoen. Heerlijk fris!

                Ingrediënten per glas

                • 1 (saté)prikker
                • 4 kleine plakjes gember
                • 3 schijfjes citroen
                • heet water
                • eventueel honing

                  Bereiding

                  1. Pak een (saté)prikker en rijg daaraan de plakjes gember en schijfjes citroen.
                  2. Leg de prikker met gember en citroen in het glas en vul aan met theewater.
                  3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
                  4. Ben je een zoetekauw? Een vleugje honing it is.

                    5. Gember en kardemom

                    Meer Mediterraan gaat het niet worden. Hoewel: steranijs is ook een fijne toevoeging.

                    Ingrediënten per glas

                    • 4 kleine plakjes gember
                    • 4 kardemompeulen
                    • heet water
                    • eventueel een snufje kaneel of honing

                      Bereiding

                      1. Vul een longdrinkglas met de gember en de kardemompeulen.
                      2. Schenk het theewater erbij.
                      3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
                      4. Voeg eventueel nog een snufje kaneel toe of wat honing.

                        Bekijk ook: heerlijke dressing met gember en wortel

                        6. Gember en kurkuma

                        Twee superfoods bij elkaar. De gele krachtpatser kurkuma kun je óók drinken – met, je raadt het al, gember.

                        Ingrediënten per glas

                        • 4 kleine plakjes gember
                        • flinke theelepel kurkumapoeder
                        • half schijfje citroen
                        • heet water
                        • eventueel een snufje kaneel

                          Bereiding

                          1. Vul een longdrinkglas met de gember, kurkumapoeder en citroen.
                          2. Schenk het theewater erbij.
                          3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
                          4. Voeg eventueel, voor meer spice, nog een snufje kaneel toe.

                            Health Q&A: Gebruik je wel genoeg kurkuma in je eten?

                            7. Gember met munt

                            Meestal drink je gember en munt apart, maar wist je dat dit eigenlijk een gouden duo is?

                            Ingrediënten per glas

                            • 4 kleine plakjes gember
                            • 2 takjes verse munt
                            • heet water
                            • eventueel honing

                              Bereiding

                              1. Vul een longdrinkglas met de gember en munt.
                              2. Schenk het theewater erbij.
                              3. Roer alles even kort door en laat twee minuten trekken.
                              4. Ben je een zoetekauw? Een vleugje honing it is.

                                8. Groene thee met gember

                                Groene thee, gember en kaneel: er is niets krachtiger dan dit theetrio.

                                Ingrediënten per glas

                                • 4 kleine plakjes gember
                                • een schep losse groene thee in een theefilter óf een groen theezakje
                                • heet water
                                • eventueel honing en/of kaneel

                                  Bereiding

                                  1. Vul een longdrinkglas met de gember
                                  2. Schenk het theewater erbij.
                                  3. Laat de losse groene thee óf het groene theezakje twee minuten trekken.
                                  4. Voeg naar smaak wat kaneel toe en roer kort door.
                                  5. Ben je een zoetekauw? Een vleugje honing it is.

                                    Laatste tip! Laat je gemberthee niet te lang staan, want dan kan het héél spicy worden. Je kunt er voor kiezen de gember na een paar minuten uit de thee te halen. Omdat de gember aan de prikker is geregen, hoef je de stukjes er niet apart uit te vissen.

                                    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

                                    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
                                    Advertentie - Lees hieronder verder
                                    Meer van Drinken