In deze kleur mok smaakt chocolademelk nóg lekkerder

Hoe het kan? Onderzoekers kunnen er geen chocola van maken.

Caffeine, Superfood, Food, Indian filter coffee, Seasoning, Drink,
Getty Images

Tijdens kille winterdagen als deze, gaat er niks boven warme chocolademelk. En in je favoriete mok, smaakt-ie natuurlijk het allerlekkerst. En tóch kan het beter. Een stel onderzoekers drinkt hun winterdrank het liefst uit een zorgvuldig gekozen beker. Het lijkt onmogelijk, maar in combinatie met deze kleur, smaakt je chocolademelk nóg lekkerder.

Wedstrijd om de lekkerste chocolademelk

Je zou het misschien niet denken, maar eten doe je grotendeels met je ogen. Dat blijkt uit de test van onderzoekers van de Polytechnische Universiteit van Valencia en de Universiteit van Oxford. Tijdens dit onderzoek mochten 57 gelukkige deelnemers vier dezelfde bekers chocolademelk proeven. Supersimpel, zou je denken. Echter hadden de vier bekers elk een andere kleur. En dat zorgde voor de nodige verwarring.

Oranje mok

Wit, crème, rood of oranje: dat waren de vier kleuren waarin de chocolademelk werd geserveerd. En ondanks dat de drank precies hetzelfde was, proefden de kandidaten daadwerkelijk verschil. De oranje beker kwam als winnaar uit de test. Daarnaast zou de inhoud van de crème-kleurige beker ook extra goed te hebben gesmaakt. Waren de testpersonen dan helemaal op hun achterhoofd gevallen? Nee hoor. Op het gebied van zoetheid en geur ervoeren ze de vier precies hetzelfde. Het is raar, maar waar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken