Je drinktempo wordt beïnvloed door het volume van de muziek

Bartenders opgelet! Dit kan je extra omzet opleveren.

volume muziek beinvloedt drinktempo
Jill GiardinoGetty Images

Al een kwartier ben je schreeuwend in gesprek met iemands oor terwijl de muziek door je hersenpan dreunt. Vaste prik in ‘t café. Of die muziek niet 'n tikkie zachter kan? Nou, niet dus. Maar, om maar gewoon met de deur in huis te vallen: die knalharde muziek is niet altijd bedoeld voor de gezelligheid. Oh, niet? Voor wat dan wel? We zochten het uit.

Harde muziek

Dat de functie van muziek tijdens het uitgaan niet alleen voor gezelligheid zorgt, blijkt uit een onderzoek van een aantal Franse wetenschappers. De groep onderzocht veertig mannen in twee verschillende barren. Een met harde muziek en een waar de volume een stuk lager was. En wat bleek? In de bar met harde muziek werd meer alcohol gedronken dan in de andere bar. Ook het tempo waarop de drankjes werden genuttigd lag hier een stuk hoger. Over een biertje werd gemiddeld zo’n drie minuten minder lang gedaan. Dus dat verklaard die kater...

Meer drinken

Waarom mensen in een luidere omgeving meer drinken, daar hebben de wetenschappers wel een verklaring voor. Zoals je weet, is het voeren van een goed gesprek tijdens het stappen, grof gezegd, praktisch onmogelijk. Dit gebrek aan sociaal contact zou er vervolgens voor zorgen dat je op zoek gaat naar een plaatsvervangende activiteit. En in dit geval is dat natuurlijke meer drinken.

Dat je na een flinke avond stappen de ‘rechte lijn-test’ niet overleeft, is dus helemaal niet jouw schuld, maar de schuld van de harde muziek. Wel jammer dat die muziek geen geneesmiddel is voor je knallende kater.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken