Easy does it! Gin & tonic uit de thuisbar

Misschien wel de lekkerste doordrinker die er is.

easy-does-it-gin-and-tonic-uit-de-thuisbar
Irrin0215Getty Images

De gin and tonic is een fris aperitief en een goede doordrinker. Het lichtzure, bittere drankje gaat er altijd wel in. De kruidige smaken en aroma’s van de gin gaan lekker samen met het frisse en bittere van de - nog betere - tonic. Met goede tonicmerken kun je 't fijne drankje zelf thuis gemakkelijk namaken. Met alles wat jij erin wilt.

Fijne tonicmerken om te gebruiken zijn onder meer Fever Tree en Thomas Henry. Die eerste is te koop is bij de meeste slijters, die tweede kun je kopen bij Marqt. Beide zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Kijk eens aan.

Goed om te weten

Onder het motto: voorbereiding is het halve werk, zijn er een aantal dingen om niet te vergeten voordat je aan de slag gaat.

Te beginnen met het belangrijkste: ijs = onmisbaar. Niemand zit te wachten op een lauwe beker gin. Bij gin-tonic is het belangrijk dat het écht koud wordt geserveerd. Zorg er daarom voor dat je een ruime voorraad in je vriezer hebt liggen.

Geen geschikte glazen? Neem eens een kijkje op Thingsfordrinks.com. Zij hebben mooi glaswerk en bartools die jouw gin-tonic naar een hoger niveau tillen. Daarnaast zijn niet alleen goede glazen belangrijk - en gewoon mooi. Ook kwaliteitsmixers kunnen niet achterblijven. Je vindt goede bij barrelproofboutique.com en rightspirits.com. Shaken zal je, maar wel als een pro.

Een gentle stir geef je bij voorkeur niet met een plastic roerstaaf of een lepel. Een professionele barspoon vindt je onder andere bij Thingsfordrinks.com.

   Bereiding

   De verhouding voor de perfecte gin-ton is zeker niet onbelangrijk. Voor een juiste smaakcombinatie is de ideale verhouding 1:3. Dus: één deel gin, op drie delen tonic. Je maakt 'm zo:

   1. Vul een glas tot de rand met ijs zodat het glas goed gekoeld is.
   2. Mix 50 ml gin top met 150 ml tonic en voeg een uitgeknepen limoen toe. Mix de boel goed door elkaar en giet het over het ijs.
   3. Tijd om te garneren en te experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Van limoen en grapefruit tot rozemarijn en tijm. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in je cocktail.
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Drinken