Sterk verhaal: de lekkerste alcoholvrije dranken op een rij

Kom maar op! Deze non-alcoholische alternatieven helpen je door Dry January heen.

alcoholvrije drank
Westend61Getty Images

De talloze alcoholvrije bieren zijn inmiddels populair te noemen. Wijnen en bubbels zonder promillage doen voorzichtig aan hun intrede. Maar de alternatieven voor sterke dranken blijven ook niet achter. Met alle verschillende opties wordt het voltooien van Dry January een koud kunstje.

Seedlip

Al langere tijd favoriet op de redactie. Alleen al vanwege de verpakking wil je deze non-alcoholische drank proberen. Met z'n frisse en licht bittere smaak is het een goed alternatief voor gin. Seedlip komt in drie smaken, voor ieder wat wils. Nog niet overtuigd? Deze optie bevat geen calorieën, suiker, zoetstoffen of kunstmatige smaken. Je kunt er dus met een gerust hart op los drinken.

CEDER'S

Wederom een lekker alternatief voor de gebruikelijke GT's. Deze alternatieve spirit is gemaakt van Zuid-Afrikaanse botanicals zoals rooibos. Met frisse hints van kamille en komkommer maak je van iedere tonic een feestje. Wat denk je er van, plakken we februari erachteraan?

Whissin

Op het gebied van whisky hoef je tegenwoordig ook niets meer te missen. Hoewel dit alternatief iets zoeter is dan de gebruikelijke variant, bevat het dezelfde basisingrediënten. Perfect om je favo warme drank een tic te geven of om een feestelijke mocktail mee te brouwen.

Loopuyt Virgin

Een alcoholvrije van eigen bodem. Schiedamse meesterstoker Loopuyt bootst gin na door smaak op drie manieren te 'vangen': in waterdistillaat, in een oplossing en in aroma's. Doe je dat met de bekende botanicals die in gin zitten, dan krijg je een soortgelijk resultaat. Maar dan dus zonder alcohol. De Virgin variant van Loopuyt is puur te drinken, maar nog lekkerder op z'n gin-tonics.

Rumish

Het zwarte label en de mooie glazen fles doen klassiek aan en zelfs de smaak is zoals je 't mag verwachten van een lekkere rum. Maar deze alcoholvrije drank is - in tegenstelling tot rum - perfect voor een nuchter nachtje dansen, een autorit naar huis of de sportieveling die de zondag graag benut voor een blokje om.

Stryyk Not Vodka

Deze non-alcoholische vervanger voor wodka is honderd procent natuurlijk. Geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige smaakstoffen en geen allergenen. Dat klinkt haast gezond. Hij smaakt wat peperig, wat het verwarmende mondgevoel imiteert. Ga voor de klassieke shot of meng hem in een mixdrankje.

FLUÈRE

Bewustzijn zonder in te leveren op smaak is het streven van FLUÈRE. Inmiddels staan er drie stijlvolle spirits in verschillende cocktailbars in Nederland. Met smaken zoals lavendel, gebrande koffiebonen en frisse frambozen geef je een lekkere twist aan je favoriete cocktails. En om het je makkelijk te maken, gelijk een recept erbij met de frambozenvariant.

FLUÈRE Raspberry collins

· 60ml FLUÈRE Raspberry
· 25ml vers citroensap
· 20ml suikersiroop
· Top met sodawater (100 - 120ml)

Shake de ingrediënten (behalve sodawater) met een cocktailshaker gevuld met ijs. Zeef en schenk uit in een Collins-glas gevuld met ijs. Top af met sodawater, roer kort en garneer met verse munt en een verse framboos in het glas.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken