Wijnjournaliste Esmee tipt de Top 3 beste wijn van Gall & Gall

Esmee Langereis schreef samen met Harold Hamersma (wijngids) De Grote Hamersma 2017. Dit is hun top 3 wijnen van de Gall & Gall.

Gall & Gall
Getty Images

Wit

LaVis Chardonnay ‘Storie di Vite’ 2014, Gall & Gall, €8,49

Conversie naar bio. Geweldig terroir. En dan wordt zelfs een druif als chardonnay, waar toch vaak een hoge saaiheidsdreiging van uitgaat, interessant. Bloesemend, puntig wit fruit, zachte bitters en kristalzuiver. Dat laatste zal de invloed van de bergbeekjes zijn. Coöperatie ligt hoog boven het maaiveld.

Rood

Planeta Etna 2014, Gall & Gall, €16,99

National Geographic-wijn. Zijn ze immers dol op vulkanen. Levert fijne documentaires op. Even abseilen in de vulkaanmond. Rondje door de magmakamers. En daarna toch zeker wat drinken. Bier ligt voor de hand. Maar deze rosso van de lokale nerello mascalesedruif is spannender. Mineraal, peperig en compact. Misschien is het wat makkelijk om associaties met rokerigheid te maken, maar die zijn er wel degelijk. Geflambeerde kersen, geroosterde amandeltjes. Er is sprake van een soort ziltigheid, iets krokants, wat hartigs. Beetje als, hoe heet dat plantje ook alweer, lavas?

Mousserend

Langlois Château Brut ‘l’Extra’ SA, Gall & Gall, €12,99

Mooi, die mousserende wijnen van Langlois Château. Dit is de meest strakke, fitte, droge en citrusrijke. Is een ‘gewone’ brut maar had als extra brut gelabeld kunnen worden. Maar eigenlijk staat dat er al.

Wijnjournaliste Esmee Langereis tipt ook de beste wijnen van
Top 3: Jumbo >
Top 3: HEMA >
Top 3: Albert Heijn >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken