Pisco Sour: wat is het en hoe maak je het?

De beroemdste sour (mixdrankje) ter wereld is de Pisco Sour. En dit is het recept!

pisco sour
Getty Images

Het bekendste sour drankje dus. Voor de onbekenden, stellen we hem graag even beter voor.

Wat is Pisco Sour

Het goddelijke drankje wordt gemaakt van een distillaat van druiven – Pisco – en suikersiroop, citroensap, vers eiwit en Amargo-bitters. Romig en friszuur dus. De oorsprong: blijft ingewikkeld. Want komt Pisco nou uit Chili of toch uit Peru? Wat maakt het ook uit. Wat veel belangrijker is, is hoe je deze tropische perfectie bereidt. We hebben twee recepten voor je én een hele rits aan plekken waar je de cocktail drinkt.

Recept voor originele Pisco Sour

Schenk 60 ml Pisco van goeie kwaliteit in een shaker. Voeg 25 ml vers limoensap (of citroensap), 20 ml suikerwater (1 water : 1 suiker) en het eiwit van 1 ei toe. Shake de ingrediënten heftig door elkaar zonder ijs (hierdoor bindt het eiwit beter). Voeg nu ijs toe en shake the living crap out of it. Strain (zeef) in een gekoelde champagneflûte en laat 3 druppels Amargo-bitter op het drankje vallen.

Recept voor Avocado Acholado

image
Rightspirits

Vesper's Julian Bayuni bedacht deze variatie op de Pisco sour.

Ingrediënten:
60 ml Pisco 1615 Avocado Acholado
30 ml tigers milk (saus die wordt gebruikt als marinade van Ceviche)
20 ml agave nectar
1 vers eiwit
Pimenton de la Vera (Een traditioneel gerookt paprikapoeder uit Catalonië)

      Bereiding:
      Blend 1 hele rijpe avocado met 250 ml Pisco 1615 Acholado tot het een gladde puree is.

      Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker en shake zonder ijs. Vul de shaker vervolgens met ijs en shake hard. Schenk uit en fine strain in een voorgekoeld coupeglas. Garneer met Pimenton de la Vera.

      Pisco Sour Week

      Geen zin om zelf te maken, maar toch nieuwsgierig? Heb jij even mazzel. Omdat het op 2 februari Pisco Sour Day is, daagt de Peruaanse producent Pisco 1615 verschillende bars en restaurants uit om een eigen variant te serveren. Bovenstaande Avocado Acholado en andere pisco sours kun je van 4 t/m 10 februari bestellen bij de volgende locaties: C Amsterdam Rosalia's Menagerie, Morgan & Mees, Roses by SAL, Vesper Bar, Branie, Café LaBru, Ceviche y Maas, Tapisco, The Five Points Bar, Five Brothers Fat, Morris, Maita, Wibolt, De Snoeshaen, Door74 en Bar Feijoa.

      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Drinken