20 Cocktailbars in Amsterdam

20 Cocktailbars om stuk voor stuk uit te proberen in de hoofdstad.

cocktails drinken amsterdam
Vesper Bar, via Facebook

Cocktails bij The Tailor in Hotel Krasnapolsky

The Tailor is de cocktailbar van Hotel Krasnapolsky op de Dam. Geschiedenislesje: In 1856 arriveerde A.W. Krasnapolsky als vakkundig kleermaker in Amsterdam en bouwde hij vanaf dat moment aan een icoon in de hoofdstad: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Op dit gegeven is voortgeborduurd, no pun intended, en daar kwam The Tailor uit.

Het menu is onder leiding van - we kunnen zeggen - de bekendste vrouwelijke cocktailshaker van ons land Tess Posthumus. Het zijn passende cocktails, op maat (past ook bij de naam), voor iedere smaak, stijl en gelegenheid. Bijzondere en verbluffende cocktails zijn het. Waar zie je een cocktail met rook dat onder een stolp vandaan komt? Sprookjesachtige cocktails en lekkere happen. Dat is The Tailor.
> The Tailor, Dam 9, Amsterdam

Cocktails @ Pulitzer Bar

In de hotelbar van het Amsterdamse Pulitzer drink je cocktails van de hand van de Zuid-Afrikaanse cocktailshaker Andrew Nicholls. Nicholls heeft bij elke cocktail een verhaal. Zo komt de ananascocktail op een klein bergje hooi. Waarom? Omdat het zo ruikt naar toen je als kind naar een boerderij ging. Maar Andrew doet het denken aan het Zuid-Afrikaanse landschap waarin hij is opgegroeid. Zo heeft ieder zijn herinnering bij de geur, vertelt hij.

De bar voelt aan als een klassieke Engelse huiskamer waar je lange avonden kunt doorbrengen. Het is er donker en knus, de lederen stoelen zijn congackleurig en de banken fluweel. Het enige wat nog mist, is een Britse lord met grijze bakkebaarden en een sigaar aan de mond. Nog een pluspunt voor ons: er is uitzicht op de gracht.
> Pulitzer Bar, Keizersgracht 224, Amsterdam

The Pressroom @ INK Hotel - cocktails + happen

The Pressroom is de cocktailbar/het restaurant in het INK hotel. Je kunt er terecht voor ontbijt/lunch en diner. Met voor elk moment een gepaste cocktail. Ook je ontbijt dus. Oh! En elke vrijdag is het Bloody Mary FriJAY.
> The Pressroom, Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam-Centrum

Porem - cocktailbar

Porem is een speakeasy. Je moet even goed zoeken om de deur te vinden (hint: tussen nummer 17 en 19, maar niet nr 18...). Eenmaal binnen kies je uit drie soorten cocktails. De Cruyff (lichtvoetig), Niehe (wetend van zichzelf dat 'ie lekker is) en Hazes (zwaarmoedig).
> Porem, Geldersekade, Amsterdam

Panache - eetcafé + cocktails

De mannen achter o.a. Americano Bar & Kitchen, Hugo’s Bar & Kitchen en Franklin Bar & Kitchen hebben een oude marktopslag in Amsterdam West verbouwd en zijn Panache begonnen. Het shared dining-café serveert seizoensgebonden gerechten gebaseerd op het marktaanbod van die dag. De drankenkaart bevat meer G&T't, pitchers en cocktails dan goed voor je is.
> Panache, Ten Katemarkt 117, Amsterdam

Mayur - Indiaas + cocktails

Wat dacht je van een Indiase scoppino, May Tai of Mumbai old fashioned? Bij Mayur combineer je de Indiase keuken met een passende cocktail.
> Mayur, Korte Leidsedwarsstraat 203, Amsterdam

Tales and Spirits

> Tales and Spirits, Lijnbaanssteeg 5, Amsterdam

Snappers Resto Bar

> Snappers, Reguliersdwarsstraat 21, Amsterdam

Bar 5&33 in Art'Otel

> Bar 5&33 in Art'Otel, Martelaarsgracht 5, Amsterdam

Vesper Bar

> Vesper Bar, Vinkenstraat 57, Amsterdam

Societé Wunderbar

> Societé Wunderbar, Enge Kapelsteeg 3

Mystique

> Mystique Amsterdam, Utrechtsestraat 30a, Amsterdam

Freddy's Bar

> Freddy’s Bar (in Hotel de l'Europe), Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Door 74

> Door 74, geheim adres

Bluespoon Bar

> Bluespoon Bar (lobby Andaz Hotel), Prinsengracht 587, Amsterdam

Cocktailbar Hiding in Plain Sight

> Hiding in Plain Sight, Rapenburg 18

Henry's bar

> Henry’s Bar, Oosterpark 10

G's

> G’s - Really Nice Place, Goudsbloemdwarstraat 91

Njoy

> Njoy, Korte Leidsedwarsstraat 93, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken