Zelf siroop maken doe je zo

Limonadesiroop maak je heel makkelijk zelf. Het is én goedkoper én gezonder. Je weet namelijk precies wat er in jouw siroop zit.

zelf-siroop-maken-ananassiroop
Getty Images

Siroop maak je in alle smaken die je maar kunt bedenken. Dit is het recept voor tropische ananassiroop, maar de ananas kun je ook vervangen door ander fruit, zoals aardbeien, sinaasappel of citroen. De suiker in de siroop maakt de limonade zoet, maar zorgt er ook voor dat je de siroop lang kunt bewaren. Citroen zorgt ook voor een langere houdbaarheid. Geen chemische rommel nodig dus.

Ananassiroop

1 liter verse ananassap
1 citroen (sap)
600 g suiker
Weckpot of glazen fles

Stop verse ananasschijven in een blender en mix ongeveer een halve minuut. Als het niet vloeibaar genoeg is, kun je wat water toevoegen. Zeef het sap. Breng het ananassap met het citroensap en de suiker langzaam aan de kook. Laat het een kwartier pruttelen totdat de suiker is ingekookt en het een nog vloeibare, stroperige massa is geworden. Als de siroop klaar is, laat je het even afkoelen en giet je de siroop in een steriele weckpot of glazen fles. Dit kun je doen door de pot of fles onder te dompelen in kokend water.

Andere smaken

Wil je liever een andere siroop maken? Bijvoorbeeld aardbeien? Kook de verse aardbeien dan eerst met wat water en pureer ze in een mixer. Zeef het aardbeienmengsel voordat je het voor je siroop gebruikt. De verhouding is altijd: 600 gram suiker per 1 liter vocht.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Drinken