10 x Onze favoriete ingrediënten voor bij de borrel

Simpel, kant-en-klaar en zó lekker!

high angle view of people eating food
Carlo Prearo / EyeEmGetty Images

De borrel is ons favoriete moment du jour. Hoe je de perfecte borrelplank samenstelt lees je in dit artikel, maar welke specifieke producten zijn favoriet bij de ELLE Eten redactie? Je snapt het waarschijnlijk al: hieronder vind je een lijstje met onze favoriete ingrediënten voor bij de borrel.

Support your locals

Voor we verder gaan eerst een ander belangrijk punt. We pleiten namelijk voor #supportyourlocals, dus haal het liefst zo veel mogelijk happen bij kleinschalige winkels en producenten.

Denk aan dat ene gezellige delicatessenzaakje bij jou om de hoek, de kaaskraam op de plaatselijke markt of die sympathieke wijnboer waar je laatst langsfietste. Liever online shoppen? Denk dan eens aan Crisp, mijn favoriete digitale adres voor alles wat extra lekker mag zijn die werkt met lokale ondernemers en producenten. Zowel op eet- als drinkgebied, voor elk moment van de dag.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ingrediënten voor bij de borrel

  • Sardientjes in blik: het liefst de variant in pittige tomatensaus, mét MSC keurmerk. Verkrijgbaar bij de meeste (online) supermarkten
  • Kaas: Franse & Italiaanse kaasjes zijn favoriet, maar denk ook eens aan burrata!
  • Ingelegde pepers: lekker fris, pittig en een tikje zuur! Te vinden in het olijvenschap bij de meeste (online) supermarkten.
  • Artisjokharten: zó goed van smaak, licht op de maag en hartstikke goed voor je. Ga wel voor de variant in olie, die is een stuk smaakvoller dan die op water.
  • Boquerones: de zoetzure ansjovissen wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Zo spotten we ze van Fish Tales bij Albert Heijn, verkoopt Crisp ze online en heeft zo'n beetje elke visboer of delicatessenwinkel ze ook.
  • Taggiasche of kalamata olijven: deze respectievelijk Italiaanse en Griekse olijven zijn andere koek dan de smaakloze exemplaren die je voor minder dan een euro in de super vindt. Vlezig, vol van smaak en op basis van olie zijn ze het perfecte onderdeel van je borrel!
  • Rozemarijncrackers: een stokbrood is natuurlijk zalig, maar vult zo snel! Ga daarom voor kleine rozemarijncrackers. Los al onwijs lekker, maar ook getopt met een kaasje of plakje ham zalig.
  • Truffelchips: need we say more?
  • Gehaktbroodjes: de kleine gehaktbroodjes vullen flink, maar zijn zowel warm als koud ontzettend lekker! Onder andere verkrijgbaar bij Marqt, Crisp en delicatessenwinkels
  • Balsamico uitjes: tot slot mogen deze kleine, zoetzure uitjes niet ontbreken. Ze zijn verslavend lekker, dus pas op als je ze voor 't eerst koopt. Verkrijgbaar bij sommige supermarkten, Marqt, Crisp en delicatessenwinkels.
    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Eten & Drinken