Denk jij ook dat je leven met een stapel American pancakes best compleet is? Dan hebben we nieuws voor je: de Koreaanse hotteok pannenkoek is alles wat je nodig hebt in het leven. Kleine waarschuwing vooraf: hierna volgt een serieuze pancake craving.
Maak kennis met de Koreaanse hotteok pancake
Hotteok (je spreekt uit ho-tok) is een populaire Zuid-Koreaanse streetfoodsnack. Zoet gistdeeg krijgt een traditionele vulling van kaneel, bruine suiker en pinda. Eenmaal gebakken of gefrituurd is de buitenkant knapperig en de binnenkant gesmolten, warm en smeuïg.
Bekijk ook: dit Koreaanse café serveert prachtige drankjes en toetjes
Hotteok met kimchi en kaas
Creativiteit en concurrentie motiveert de straatstalverkopers in Zuid-Korea tot variatie met hun hotteok. Inmiddels is er hotteok gevuld met kimchi, rode bonenpasta en zelfs matcha. Chefs en bloggers gaan ook los. Zo viel ons oog op een hotteok met een smeltende binnenkant van kaas. Zei iemand Nutella? We houden je niet tegen.
Hotteok zelf maken?
Hotteok maak je met een gistdeeg van witte bloem. Niets ingewikkelds, maar houd wel rekening met wat wachten, rijzen en kneden. Daarna vul je het deeg en frituur of bak je de pannenkoek in de koekenpan. Kijk hier voor een fijn recept.
Geen tijd? Bij de Aziatische supermarkt vind je diepgevroren hotteok, hotteok bakmix en als je geluk hebt, misschien wel vers gemaakte!
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!