Deze verrassende dingen kun je maken met Mexicaanse tortilla’s

That’s a wrap! Zo maak je die voordeelverpakking wél in een keer op.

Homemade White Corn Tortillas
bhofack2Getty Images

Veel smaak heeft-ie niet, toch kunnen we de Mexicaanse tortilla niet missen. Van enchilada tot quesadilla’s: de maispannenkoek omarmt elk gerecht. En als je dacht dat je liefde voor de tortilla niet sterker kon, dan heb je het mis. Dit zijn nog zes verrassende dingen die je kunt doen met tortilla’s.

Tortillachips

Ben je net klaar met je guac, besef je dat je die zak dippers gister al hebt opgegeten. Geen paniek, je voorraad tortilla’s helpt je uit de brand. Snijd het platbrood in de welbekende driehoeken en verspreid ze over een bakplaat. Bak de chips-to-be vervolgens zes minuten op 180 graden Celsius. Keer ze om en besprenkel met zout. Bak de boel af tot ze goudbruin kleuren. Klaar zijn verse tortillachips.

Croutons

Nog op zoek naar die extra Tex-Mex touch? Snijd je tortilla’s dan in kleine stukken en bereidt ze in de oven, net als de chips. Strooi ze vervolgens over je soepen en salades voor extra textuur.

Pizza

De platte maispannenkoek dient ook prima als pizzabodem. Leg hem op een bakplaat en bestrooi met alles wat je lekker vindt. Even in de oven en klaar is-ie. Hij kan niet tippen aan een echte Italiaanse, maar deze Mexicaanse variant is prima voor een snelle snack.

Artikel gaat verder onder de video.

Tip: maak je tortilla's eens zelf!

Lasagne

Om in de Zuid-Europese sferen te blijven: lasagnebladen kun je prima vervangen met - jawel - tortilla’s. Werk je met een rechthoekige ovenschaal? Snijd de ronde tortilla’s dan door de helft en keer ze om. Hierdoor bedek je alle hoeken en behoud je die perfecte lagen.

Harde taco

Ben jij niet van die slappe hap? Dan is deze tacotruc wat voor jou. Neem het rooster uit je oven en steek twee zijden van je tortilla door de ijzeren spijlen heen zodat het een taco vormt. Plaats je rooster met tortilla’s in de oven en bak ze 12 minuten op 200 graden. Zijn ze goudbruin, dan zijn ze klaar. Tijd om te vullen, die zelfgemaakte tacoschelpen.

Invriezen

Is je pak nog steeds niet leeg, dan vries je de overgebleven tortilla’s gewoon in. Tip van ons: gebruik een overgebleven pizzadoos of een ander stevig omhulsel om je pannenkoeken te beschermen tegen verschuivend diepvriesvoedsel. Zo voorkom je dat je diepvries straks vol ligt met bevroren stukken tortilla. Wel het geval? Grijp dan gewoon even terug naar bereidingswijze één.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Eten & Drinken