Dit zijn de allerleukste eetbare kerstcadeaus

Laat die fles wijn maar staan, dit jaar gaan we op de originele tour.

HEALTHY FOODS
The Picture PantryGetty Images

De foodtrend voor komende kerst 2018: foodgifting. Het geven van eetbare cadeaus. Snappen we best, want wat is er leuker dan eten? Voor wie niks anders weet dan de traditionele wijn en bonbons, zetten we wat originele cadeaus op een rij. Dit zijn de allerleukste foodgifts voor Kerstmis.

Gingerbread House

Een klassiek peperkoekhuis hoort bij de feestdagen. Het is een feest om te krijgen, in elkaar te zetten en - heel belangrijk - op te eten. Vooral voor kids is dit een topcadeau. Het houdt ze wel even zoet, zodat jij rustig door kunt dineren.

Sets met smaak

Van verpakkingen met pittige saus tot sets met verschillende soorten olijfolie: er zijn flink wat smakelijke verzamelpakketten op de markt. Een goed cadeau voor de creatieve thuiskok die niet bang is om te experimenteren. Probeer de voorkeuren van de gelukkige wel te bestuderen. Je wilt een zoetekauw niet opzadelen met tien verschillende smaken zout.

Siroop

Heb je inderdaad te maken met een zoetliefhebber, geef hem of haar dan siroop cadeau. We hebben het hier niet over ranja, maar over die lekkere smaken voor in koffie of cocktails. Kun je niet kiezen, dan koop je ook deze gewoon in een setje.

Streekproducten

Trek je voor kerst helemaal naar de andere kant van het land? Neem dan als cadeau een streekproduct mee. Buiten dat je hiermee de originaliteitsprijs in de wacht sleept, is het vooral leuk om wat van je cultuur te delen. Succes gegarandeerd.

Non alcoholische sterke drank

Alcoholvrij is de trend van 2019. En dat gaat niet alleen om bier of wijn, maar ook over sterke drank. Doe iemand voor de verandering dus een fles nul punt nul whiskey of gin cadeau. Spraakmakend is het zeker.

Nog meer voorspellingen? Dit zijn de foodtrends voor 2019 >

Pakket

Of stel je eigen pakket samen. Een voordeel: je kun het zo bont maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een popcornpakket met mais, smaakjes en een bioscoopbon, of verzamel alle ingrediënten voor een paellavariant.

Een koe

Je leest het goed: voor de echte carnivoor kun je een koe kopen. Nou ja, een stuk dan. Via verschillende websites kun je meebetalen aan één koe, waar je zelf een stuk van uit mag kiezen. Is de betaling rond voor de hele koe (no waste!), dan krijg je het gewenste deel gewoon thuisbezorgd. Dat is pas een bijzondere investering.

Truffel

Kerst staat gelijk aan luxe en daar horen wat niet-alledaagse producten bij. Leg bijvoorbeeld een truffel onder de boom. De fanatieke thuiskok zal er erg blij mee zijn.

Kwaliteit

Eigenlijk zijn alle producten van topkwaliteit een goed cadeau. Kies bijvoorbeeld voor een mooie pot fleur de sel of kwaliteitscacao. Altijd goed en o-zo lekker.

Doe het zelf set

Is de persoon op je lijstje een echte bierfanaat? Dan is er geen leuker cadeau dan een eigen bierbrouwset. Ook voor leren fermenteren of het maken van komboecha zijn er genoeg pakketten op de markt. Voordeel: als het ze niet smaakt, is het hun eigen schuld.

Wijnproeverij

Als je dan tóch voor die wijn gaat, ga dan voor een wijnproeverij. Klinkt duur, is het niet. Bij de Ap vind je nu namelijk een miniwijnproeverij in een doosje. In de Wine in Tubes-box zitten drie verschillende glazen wijn verdeeld over zes buisjes. Zo kun je de gastheer en -vrouw zelf hun favoriet uit laten kiezen en deze eventueel ook nog nabestellen. En dat voor een tientje.

Meer info over de Wine in Tubes-box vind je hier >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Eten & Drinken