Dit zijn de allerleukste eetbare kerstcadeaus

Laat die fles wijn maar staan, dit jaar gaan we op de originele tour.

HEALTHY FOODS
The Picture PantryGetty Images

Het leukst om te geven tijdens de feestdagen? FOOD! Voor wie niks anders weet dan de traditionele wijn en bonbons, zetten we wat originele cadeaus op een rij. Dit zijn de allerleukste foodgifts voor Kerstmis.

Streekproducten

Trek je voor kerst helemaal naar de andere kant van het land? Neem dan als cadeau een streekproduct mee. Buiten dat je hiermee de originaliteitsprijs in de wacht sleept, is het vooral leuk om wat van je cultuur te delen. Succes gegarandeerd.

ELLE à Table

Dit jaar is voor het eerst de Nederlandse ELLE à Table uitgekomen: hét culinaire bookazine voor de feestdagen. Met recepten en tips van de beste food writers, fotografen en stylisten om je vingers bij af te likken en je ogen uit te kijken. Niet eetbaar, wel het leukste cadeau voor onder de boom!

Sets met smaak

Van verpakkingen met pittige saus tot sets met verschillende soorten olijfolie: er zijn flink wat smakelijke verzamelpakketten op de markt. Een goed cadeau voor de creatieve thuiskok die niet bang is om te experimenteren. Probeer de voorkeuren van de gelukkige wel te bestuderen. Je wilt een zoetekauw niet opzadelen met tien verschillende smaken zout.

Granola

Goede granola wordt nog te vaak onderschat, maar met die van Susana weet je zeker dat je een goede binnenkomer hebt. De Nederlandse Susan maakt haar granola in Italië - waar ze woont, zonder onnodige toevoegingen en toegevoegde suikers, maar mét heel veel smaak en liefde.

Susana Granola is verkrijgbaar in twee smaken: chocolade en kokos. Beiden zijn onweerstaanbaar lekker, trust me!

Non alcoholische sterke drank

Alcoholvrij is dé trend. En dat gaat niet alleen om bier of wijn, maar ook over sterke drank. Doe iemand voor de verandering dus een fles nul punt nul whiskey, gin of Seedlip cadeau. Spraakmakend is het zeker en lekker al helemaal. Ook leuk: ga voor een pakket met alcoholvrije soda's!

Pakket

Of stel je eigen pakket samen. Een voordeel: je kun het zo bont maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een popcornpakket met mais, smaakjes en een bioscoopbon, of verzamel alle ingrediënten voor een paellavariant. Of wat dacht je van een van de te gekke borrelpakketten van cocktailbar Super Lyan?

Een koe

Je leest het goed: voor de echte carnivoor kun je een koe kopen. Nou ja, een stuk dan. Via verschillende websites kun je meebetalen aan één koe (waaronder Koop een Koe), waar je zelf een stuk van uit mag kiezen. Is de betaling rond voor de hele koe (no waste!), dan krijg je het gewenste deel gewoon thuisbezorgd. Dat is pas een bijzondere investering.

Truffel

Kerst staat gelijk aan luxe en daar horen wat niet-alledaagse producten bij. Leg bijvoorbeeld een truffel onder de boom. De fanatieke thuiskok zal er erg blij mee zijn.

Doe het zelf set

Is de persoon op je lijstje een echte bierfanaat? Dan is er geen leuker cadeau dan een eigen bierbrouwset. Ook voor leren fermenteren of het maken van kombucha zijn er genoeg pakketten op de markt. Voordeel: als het ze niet smaakt, is het hun eigen schuld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst